ΑρχικήinetΗ Apple κατοχυρώσε την εμπορική ονομασία iWatch στην Ιαπωνία

Η Apple κατοχυρώσε την εμπορική ονομασία iWatch στην Ιαπωνία

Την εμπορική ονομασία iWatch ζήτησε να κατοχυρώσει στην Ιαπωνία η Apple Inc., τροφοδοτώντας εκ νέου τις φήμες για το λανσάρισμα ενός «έξυπνου ρολογιού», μεταδίδει το Bloomberg. Η αίτηση για την εμπορική ονομασία κατατέθηκε στις 3 Ιουνίου και δημοσιεύεται από το γραφείο πατεντών της Ιαπωνίας στις 27 Ιουνίου, στην κατηγορία «υπολογιστών ή ρολογιών», χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε αυτήν περισσότερες λεπτομέρειες για την λειτουργία του Apple iWatch.

iwatchconceptH αίτηση κατοχύρωσης της εμπορικής ονομασίας θεωρείται έμμεση επιβεβαίωση των σχεδίων της Apple, η οποία από καιρό εμφανίζεται να απασχολεί 100 επιστήμονες στην κατασκευή του δικού της smartwatch. Ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, είχε χαρακτηρίσει ενδιαφέρουσα την ιδέα ενός γκάτζετ στον καρπό, όταν ρωτήθηκε στο συνέδριο AllThingsD της εφημερίδας WSJ ποιο από τα πολυσυζητημένα γκάτζετ που φοριούνται θα μπορούσε να επιτύχει, προσθέτοντας ωστόσο ότι το εγχείρημα δεν θα είναι τόσο εύκολο, αφού οι νέοι δεν φορούν ρολόι και θα πρέπει κανείς να τους πείσει να το κάνουν.

Εν τω μεταξύ, η Sony παρουσίασε στην Σανγκάι το πλέον προηγμένο smartwatch διαθέσιμο σήμερα, το αδιάβροχο Sony Smartwatch 2. Είναι μια δεύτερη οθόνη για το Android smartphone σας, λέει η Sony, ένα πολυ-λειτουργικό ρολόι που φέρνει τις ειδοποιήσεις, τα e-mail, τις κλήσεις και τα μηνύματά σας, αλλά και 200 Android app στον καρπό του χεριού σας. Με αυτά, η Sony φιλοδοξεί να κερδίσει την μερίδα του λέοντος από μια αγορά που θα πλημμυρίσει από «έξυπνα» ρολόγια -συγκεκριμένα, το 2016 εκτιμάται ότι θα πουληθούν 41 εκατομμύρια smartwatch.

H Google φέρεται επίσης να ετοιμάζει μια δική της κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, ένα «έξυπνο» ρολόι χειρός και την δεύτερη εκδοχή της συσκευής αναπαραγωγής ταινιών και μουσικής από το Ίντερνετ που κατασκευάστηκε το 2012 δεν κυκλοφόρησε όμως ποτέ. Όλες οι συσκευές θα βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android.

in

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS