ΑρχικήinetO Julian Assange κατέθεσε πρόταση για την δημιουργία νέου κόμματος στην Αυστραλία

O Julian Assange κατέθεσε πρόταση για την δημιουργία νέου κόμματος στην Αυστραλία

Julian-assangeΗ γνωστή μας ιστοσελίδα WikiLeaks έκανε επίσημα την αίτηση της για να γίνει πολιτικό κόμμα στην Αυστραλία.

Η αίτηση για την εγγραφή του νέου κόμματος πραγματοποιήθηκε στο δικτυακό τόπο της Australian Electoral Commission σήμερα. Για να δημιουργήσει κάποιος ένα νέο πολιτικό κόμμα στην Αυστραλία, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 500 μέλη που είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας και να μην είναι μέλη οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος.

Το κόμμα σχηματίστηκε όταν ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange ανακοίνωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για τη Γερουσία της Αυστραλία, παρά το γεγονός ότι διαμένει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο. Στην πρεσβεία παραμένει για πάνω από ένα χρόνο όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ήθελε να τον εκδώσει για να αντιμετωπίσει τις καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα που υποτίθεται ότι πραγματοποίησε στη Σουηδία.

Σε περίπτωση που ο Assange πάρει λίγο πάνω από ένα 14% στις επερχόμενες εκλογές θα εξασφαλίσει μια θέση στην Γερουσία της Αυστραλίας και θα είναι το δεύτερο πρόσωπο που θα εκλεγεί στο αυστραλιανό κοινοβούλιο και ζει στο Λονδίνο. Ο πρώτος ήταν ο Earl Grey το 1848, όπως αναφέρει το ZDNet. Ο Assange μπορεί να αρχίσει να έχει την τη θέση του (αν εκλεγεί) από την 1η Ιουλίου 2014, αλλά αν δεν έχει επιστρέψει στην Αυστραλία πριν από την ημερομηνία αυτή, δεν είναι σαφές το πως θα αναλάβει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS