ΑρχικήinetH Ελβετική offshore εταιρεία hosting Artmotion αναφέρει έσοδα 50% μετά το σκάνδαλο...

H Ελβετική offshore εταιρεία hosting Artmotion αναφέρει έσοδα 50% μετά το σκάνδαλο NSA

prismΕξαιτίας του σκανδάλου της NSA, οι εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες που ασχολούνται με το διαδίκτυο και παρέχουν υπηρεσίες cloud αποθήκευσης ή διανέμουν servers, θα μπορούσε να υποπέσουν σ μεγάλη οικονομική κρίση το επόμενο διάστημα, όπως αναφέραμε και σε μια χθεσινή μας δημοσίευση. Οι ενδιαφερόμενοι που ανησυχούν για την ασφάλεια των δεδομένων τους στις ΗΠΑ, φαίνεται να αναζητούν πλέον υπηρεσίες στο ουδέτερο έδαφος της Ελβετίας.

Η Artmotion, η μεγαλύτερη offshore εταιρία hosting της Ελβετίας, έχει ήδη αναφέρει μια αύξηση των εσόδων της, που φτάνει στο εντυπωσιακό ποσοστό των 45 έως και 50 τοις εκατό από πέρυσι, όπως αναφέρει το Forbes.

Τα πρόσφατα έγγραφα που διέρρευσαν από τον Edward Snowden και αναφέρουν τις δραστηριότητες της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας έχουν πυροδοτήσει μια αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων και βέβαια όλο αυτό επηρέασε την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού.

Οι υπηρεσίες Cloud για κοινή χρήση αρχείων των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται να μην εμπνέουν πια εμπιστοσύνη, σε ένα κοινό που αποζητεί την ασφάλεια.

Ο Mateo Meier, διευθυντής της Artmotion, ανέφερε ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους, επιδιώκουν να προστατεύσουν τις δραστηριότητές τους.

Και δεδομένου ότι οι ασφαλείς διακομιστές δεδομένων της Artmotion έχουν τεθεί υπό την προστασία των νόμων της Ελβετίας, η οποία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλοί πελάτες είναι πιθανό να στραφούν προς την εταιρεία του.

Για παράδειγμα, λέει ο Meier, ένας από τους σημαντικότερους πελάτης της εταιρείας του είναι μια εταιρεία εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου που εργάζεται σε μια πολιτικά ταραγμένη περιοχή όπου οι κυβερνήσεις παρακολουθούν στενά όλες τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

Λέτε να είναι η Νορβηγική εταιρεία εξερεύνησης που έχει αναλάβει να ανακαλύψει τα κοιτάσματα της Ελλάδας;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS