ΑρχικήinetΤο Curiosity γιορτάζει το πρώτο του χρόνο παραμονής στον Άρη

Το Curiosity γιορτάζει το πρώτο του χρόνο παραμονής στον Άρη

Curiosity

Το Curiosity γιορτάζει το πρώτο χρόνο στο γειτονικό πλανήτη μας, τον Άρη. Το γνωστό μας ρομποτάκι προσγειώθηκε στον Άρη στις 5 Αυγούστου του 2012 (ή 6 Αυγούστου ανάλογα με τη ζώνη ώρας).

Αμέσως μετά την επιτυχή προσγείωσή του εργάστηκε στο νέο του πλανήτη, στέλνοντας μας εκπληκτικές φωτογραφίες και κάνοντας σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις, όπως η οριστική απόδειξη ύπαρξης καθαρού νερού, κατάλληλου για ζωή, κατά το παρελθόν του πλανήτη.

“Οι επιτυχίες του curiosity – παρόλο τη δραματική προσεδάφισή του πριν από ένα χρόνο και τα επιστημονικά πορίσματα κατά την διάρκεια όλου αυτού του χρόνου – μας ώθησαν προς περαιτέρω διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής ανθρώπων σε έναν αστεροειδή και στον Άρη” δήλωσε ο  διοικητής της NASA Τσαρλς Μπόλντεν.

Το curiosity σήμερα οδεύει προς τον κύριο προορισμό του, στο όρος Sharp.

Χρειάστηκε μέχρι στιγμής πολλούς μήνες και τελικά θα απαιτηθεί  πάνω από ένα χρόνο  για να πάει στον τελικό προορισμό του, εξαιτίας του τι ενδιαφέρον έβρισκε κατά την διαδρομή του ταξιδιού του. Παρόλα αυτά, είναι ήδη σε καλό δρόμο έχοντας διανύσει 699 μέτρα (764 μέτρα) κατά τις τέσσερις εβδομάδες από τότε που άρχισε η τελική ευθεία προς τον προορισμό του. Χρειάζεται ακόμα άλλα οκτώ χιλιόμετρα (πέντε μίλια) στο σύνολο να καλύψει.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS