ΑρχικήinetΤο κόστος των διαδικτυακών επιθέσεων Infographic από την HP

Το κόστος των διαδικτυακών επιθέσεων Infographic από την HP

HPΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο όγκος, οι οικονομικές επιπτώσεις και η πολυπλοκότητα των διαδικτυακών επιθέσεων και των παραβιάσεων δεδομένων συνεχίζουν να αυξάνονται. Η HP δημοσίευσε ένα Infographic
βασισμένο στα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την ίδια και την Ponemon. Η έρευνα αφορά τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και αποκάλυψε ότι επιθέσεις στις επιχειρήσεις έχει ένα κόστος κατά μέσο όρο μεταξύ του 1.4 έως 46 εκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο. Ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο.

Ο αντίπαλος είναι επίσης όλο και πιο εξελιγμένος με τις επιθέσεις του. Ο μέσος χρόνος για την επίλυση μιας επίθεσης έχει αυξηθεί στις 24 ημέρες, από 18 ημέρες που ήταν το προηγούμενο έτος.

Το πιο ανησυχητικό γεγονός, είναι ότι ο αριθμός των επιτυχημένων επιθέσεων κάθε εβδομάδα διπλασιάστηκε από το 2010 και το 2012, με το μέσο όρο δύο επιτυχημένες επιθέσεις κάθε εβδομάδα που διαπράχθηκαν στις επιχειρήσεις.

Οι επιθέσεις έγιναν σκληρότερες, καλύτερες και ταχύτερες και οι επιτιθέμενοι είναι ολοένα και ισχυρότεροι. Η εταιρεία αναφέρει ότι δεν αμφιβάλλει ότι τα αποτελέσματα μελλοντικών ερευνών θα συνεχίζουν να παρουσιάζουν περαιτέρω αύξηση στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, μέχρι βέβαια να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την ασφάλεια με διαφορετικό τρόπο.

Το James Webb βρήκε γαλαξία πιο φωτεινό από τα αστέρια του

SecNewsTV 27 Σεπτεμβρίου 2024, 16:44 16:44

Δείτε το infographic

HP-Moonshoot_InfoGraph-solution_08

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS