ΑρχικήinetΚακόβουλες εφαρμογές για Android από το Google Play έχουν μολύνει τουλάχιστον 25.000...

Κακόβουλες εφαρμογές για Android από το Google Play έχουν μολύνει τουλάχιστον 25.000 συσκευές. Είναι η δικιά σας μέσα σε αυτές;

Several Malicious Android apps found on Google Play affects 25000 devices

Όσο περνά ο καιρός ο κίνδυνος Malware σε κινητές συσκευές φαίνεται να αυξάνεται. Ενα σώρο από scammy εφαρμογές που είναι δύσκολο για το Google για να τις ανιχνεύσει υπάρχουν και διατίθονται συνήθως δωρεάν μέσα από το Google Play, και ως εκ τούτου παραμένουν διαθέσιμες για download για αρκετές ημέρες προτού ανιχνευτούν και διαγραφούν.

Η Ρώσικη εταιρία Dr Web δήλωσε ότι έχει ανακαλύψει πολλές κακόβουλες εφαρμογές Android που βρέθηκαν στο Google Play που στέλνουν SMS σε αριθμούς υψηλής χρέωσης και περίπου 25.000 συσκευές έχουν ήδη μολυνθεί από αυτές με malwares.
Ένας αριθμός των κακόβουλων προγραμμάτων που έχουν ανακαλυφθεί από τους αναλυτές της Dr Web, ανήκουν στους Βιετναμέζους σχεδιαστές  AppStoreJsc.
Τα προγράμματα αυτά δημοσιεύονται με τη μορφή των συσκευών αναπαραγωγής ήχου και video player που δείχνουν εν γένει περιεχόμενο για ενήλικες.
Η Dr Web εξηγεί, «Κατά την λειτουργία αυτών των εφαρμογών, με ονόματα όπως Android.MulDrop, Android.MulDrop.1 και Android.MulDrop.2, μπορεί να ζητήθει από το χρήστη η συγκατάθεσή του για να κατεβάσει το περιεχόμενο που χρειάζονται, αλλά με τη συγκατάθεση ξεκινά η εγκατάσταση από άλλη εφαρμογή και όχι το κατέβασμα των αρχείων.  Για παράδειγμα, το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο προσφέρει την δυνατότητα να κατεβάσει ο χρήστης νέα κλιπ για ενηλίκες. Αν πείτε ναι τότε αντί αυτών το malware εγκαθήσταται στο κινητό σας και μετά είστε έρμαιο στις χρεώσεις του”.
Φυσικά η Dr Web κοινοποίησε αμέσως την Google το περιστατικό. Αλλά με ένα όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του μεριδίου της αγοράς των λειτουργικών συστημάτων που έχει το Android, έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο ελκυστικό για τους προγραμματιστές και τους hackers.

Οι Cyber ​​εγκληματίες κάνουν γενικά γνήσιες εφαρμογές, τοποθετούν μέσα τους το κακόβουλο λογισμικό, και τις πωλούν στα καταστήματα app δωρεάν ή με έκπτωση. Τα Android τηλέφωνα είναι πιο ευαίσθητα από τα iPhones, επειδή τα apps καταστήματα τους είναι ανοιχτά σε κάθε κατασκευαστεί εφαρμογών.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS