ΑρχικήinetΗ Guardian θα συνεργαστεί με την New York Times για την δημοσίευση...

Η Guardian θα συνεργαστεί με την New York Times για την δημοσίευση περισσότερων αρχείων του Snowden

new-york-timesΗ Guardian αποφάσισε να μοιραστεί τα ευαίσθητα έγγραφα που διέρρευσαν από τον Edward Snowden και αφορούν τις δράσεις της NSA, με την Αμερικάνικη εφημερίδα New York Times.

Η Guardian πήρε την απόφαση μετά την εισβολή της μυστικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου GCHQ στα γραφεία της. Αξιωματούχοι της υπηρεσίας ζήτησαν να τους παραδοθούν τα απόρρητα αρχεία και όταν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας αρνήθηκαν, κατέστρεψαν όλους τους σκληρούς δίσκους.

“Σε ένα κλίμα έντονων πιέσεων από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η Guardian αποφάσισε να έχει ένα συνεταίρο από τις ΗΠΑ που θα μοιραστεί μαζί του τα αρχεία που παρέχονται από τον Edward Snowden. Δουλεύουμε σε συνεργασία με την NYT και άλλους που θα συνεχίσουν τις δημοσιεύσεις, ” ανέφερε η The Guardian σε μια δημοσίευση.

Ένας από τους κύριους λόγους που η βρετανική εφημερίδα πήρε αυτή την απόφαση ήταν το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι στην Αμερική προστατεύονται από την πρώτη τροπολογία, η οποία εγγυάται την ελευθερία του λόγου.

Έτσι, οι δύο εφημερίδες ελπίζουν ότι, μέσα από τη συνεργασία τους, θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν άφοβα, όχι μόνο τις δράσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, αλλά και της της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Μια παρόμοια περίπτωση υπήρξε και το 2010 με τη δημοσίευση των πληροφοριών από το WikiLeaks. Τότε η εφημερίδα The Guardian συνεργάστηκε με τους New York Times και το  γερμανικό περιοδικό Der Spiegel για την δημοσίευση.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS