ΑρχικήinetΗ Google κατηγορείται ξανά για υποκλοπές με το αυτοκίνητο του Street View

Η Google κατηγορείται ξανά για υποκλοπές με το αυτοκίνητο του Street View

Το ομοσπονδιακό εφετείο του San Francisco εξέτασε σήμερα μια συλλογική αγωγή που είχε κατατεθεί κατά της Google που την κατηγορεί για παράνομη υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κατά τη διάρκεια εργασιών χαρτογράφησης.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Google κατηγορείται για υποκλοπή δεδομένων από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί για χαρτογράφηση, κάτι που της έχει ήδη κοστίσει 7 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα.
google maps street view car

Όταν η Google σήμερα αποφάσισε να καταρρίψει την υπόθεση, η απάντηση του Εφετείου μάλλον δεν την ευχαρίστησε. Οι δικηγόροι τους υποστήριζαν ότι οι δραστηριότητες της Google είχαν εξαιρεθεί από το νόμο Wiretap επειδή τα δεδομένα που μεταδίδονται μέσω Wi-Fi δικτύου θεωρούνται “ραδιοεπικοινωνίες” και είναι “εύκολα προσβάσιμα στο κοινό”.

Σε απάντηση προς την Καλιφορνέζικη εταιρεία, από το τριμελές δικαστήριο ήταν απογοητευτική.

“Ακόμα κι αν είναι κάτι πολύ κοινό οι συνδέσεις στα ξεκλείδωτα γειτονικά δίκτυα WI-FI, αυτοί που το κάνουν δεν πράττουν σωστά και υποκλέπτουν την σύνδεση”.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία ήταν μεταξύ των χωρών που παραπονέθηκαν για τις πρακτικές συλλογής δεδομένων της εταιρείας την περίοδο του 2008-2010. Η Εισαγγελέας Elizabeth Cabraser, απαντώντας στην αγωγή των χρηστών του Διαδικτύου που κατηγορούν την Google για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, ανέφερε ότι ο φάκελος θα ανοίξει και πάλι για μια επανεξέταση της υπόθεσης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS