Αρχικήinet11 Σεπτεμβρίου 2013 και η NSA

11 Σεπτεμβρίου 2013 και η NSA

codeΓια μια ακόμη φορά, η NSA προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μετά τον αναγκαστικό αποχαρακτηρισμό εκατοντάδων εγγράφων, οι ηγέτες των μυστικών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους.

Τα έγγραφα, που κατάφερε ο EFF να πάρει από τη NSA αναφέρουν ότι η μυστική υπηρεσία αγνόησε πλήρως την εντολή που έχει δοθεί από το Foreign Intelligence Surveillance Court το 2006, το οποία δήλωνε ότι μπορούσαν απλώς να συλλέξουν πληροφορίες από περίπου 2.000 άτομα των οποίων τα ονόματα υπήρχαν μια λίστα επικινδύνων.

Μετά από έναν έλεγχο το 2009 αποκαλύφθηκε ότι η NSA παρακολουθούσε περίπου 15.000 άτομα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η υπόθεση δείχνει η NSA δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι αποφασίζει το FISA και κατασκόπευε 13.000 ανθρώπους (αυτούς γνωρίζουμε) χωρίς καμία νομική βάση.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Clapper με μια δήλωση υποστήριξε απλά ότι κανείς δεν κατάλαβε πραγματικά τι είχε διατάξει το FISA. Ποιος μπορεί να πιστέψει κάτι τέτοιο; Ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ δικαιολογείται σαν παιδί που λέει στον μπαμπά του που τον μαλώνει “μπαμπά δεν κατάλαβα τι μου είπες”. Ακόμα και τα παιδάκια έχουν κάποιο κόστος. Κανένα κόστος όμως για τον κ. Clapper και φυσικά η NSA συνεχίζει να υπόσχεται διαφάνεια και παράλληλα να εισβάλει στους υπολογιστές μας.

Το να αναλάβει κάποιος την ευθύνη σε αυτή την περίπτωση σημαίνει το λιγότερο παραίτηση και βέβαια τα πράγματα δεν θα αλλάξουν. Οι μυστικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν το έργο τους ακόμα και αν ο Clapper πάει πρόωρα στο σπίτι του.

Το παράξενο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι για να λένε τόσες δικαιολογίες μάλλον βρίσκουν αποδέκτες, δηλαδή ανθρώπους που πιάνονται από την σημασία της σημερινής μέρας (για τους Αμερικάνους είναι η μαύρη επέτειος της τρομοκρατικής επίθεσης στους δίδυμους πύργους) και πιστεύουν ότι με το έργο της NSA είναι ασφαλείς. Πόσο ασφαλής μπορεί να είναι μια χώρα που έχει ανοίξει μέτωπα σε όλον τον κόσμο και πόσο αφελείς μπορεί να είναι αυτοί που πιστεύουν τις υποσχέσεις μιας τέτοιας κυβέρνησης;

Η νόμιμη παρανομία της NSA είναι ένα καλό παράδειγμα ενός μεγαλύτερου κοινωνικού συνόλου που νομιμοποιεί την βία για το καλό της ανθρωπότητας. Ρώτησε κανείς την ανθρωπότητα;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS