ΑρχικήinetMicrosoft Malicious Software Removal Tool 5.4

Microsoft Malicious Software Removal Tool 5.4

microsoft-malicious-software-removal-toolΤο Malicious Software Removal Tool 5.4 της Microsoft είναι ένα δωρεάν εργαλείο που ελέγχει τον υπολογιστή σας για προσβολή από κάποιες συγκεκριμένες και διαδεδομένες κακόβουλες εφαρμογές λογισμικού (μεταξύ των οποίων οι ιοί Blaster, Sasser, και Mydoom) και σας βοηθά να αφαιρέσετε τη βλάβη. Η Microsoft κυκλοφορεί μια ανανεωμένη έκδοση του εργαλείου την δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα.

Κατεβάστε το εργαλείο.

Το Εργαλείο Διαγραφής Κακόβουλου Κώδικα των Microsoft Windows ελέγχει τους υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 και Windows Server 2003 για ιούς και βοηθά στη διαγραφή των σημείων που έχουν προσβληθεί από συγκεκριμένους, διαδεδομένους κακόβουλους κώδικες, συμπεριλαμβάνομένων των Blaster, Sasser και Mydoom. Όταν η διαδικασία ανίχνευσης και διαγραφής ολοκληρωθεί, το εργαλείο εμφανίζει μια αναφορά στην οποία περιγράφεται το αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων κακόβουλου κώδικα που ανιχνεύθηκε και διαγράφηκε. Το εργαλείο δημιουργεί ένα αρχείο μητρώου με το όνομα mrt.log στο φάκελο %WINDIR%\debug.

Σημειώστε ότι η έκδοση x64 αυτού του εργαλείου μπορεί να λειτουργήσει μόνο σε υπολογιστές με Windows 7 x64, Windows Vista x64, Windows XP x64 και Windows 2003 x64.

Αυτό το εργαλείο δεν αντικαθιστά οποιοδήποτε προϊόν προστασίας από τους ιούς. Για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν προστασίας από τους ιούς.

Η Microsoft θα δημοσιεύει μια ανανεωμένη έκδοση του εργαλείου την δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα. Οι νέες εκδόσεις θα διατίθενται μέσω της τοποθεσίας Web Windows Update και της Tοποθεσίας Web Malicious Software Removal Toolστη διεύθυνση Microsoft.com.

Για την αυτόματη παράδοση και εγκατάσταση των νεότερων εκδόσεων, αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν, ρυθμίστε τη δυνατότητα Automatic Updates στο Automatic (Αυτόματα). Η έκδοση αυτού του εργαλείου που διατίθεται από το Windows Update εκτελείται στο παρασκήνιο του υπολογιστή σας μία φορά κάθε μήνα. Εάν ανιχνευθεί προσβολή από ιό, την επόμενη φορά που θα εκκινήσετε τον υπολογιστή σας το εργαλείο θα εμφανίσει μια αναφορά κατάστασης. Αν θέλετε να εκτελείτε το εργαλείο αυτό περισσότερες από μία φορά κάθε μήνα, εκτελέστε την έκδοση που διατίθεται σε αυτή την τοποθεσία Web ή χρησιμοποιήστε την έκδοση που υπάρχει στην τοποθεσία Web Malicious Software Removal Tool.

Διαβάστε το άρθρο KB890830 για να δείτε τον κατάλογο κακόβουλου λογισμικοόυ που έχει τη δυνατότητα να αφαιρέσει η τρέχουσα έκδοση του εργαλείου, καθώς και τις οδηγίες χρήσης. Επίσης, να έχετε υπ’ όψιν σας ότι, εάν εντοπιστεί ιός ή προκύψει οποιοδήποτε σφάλμα, το εργαλείο αυτό υποβάλλει στη Microsoft μια ανώνυμη αναφορά με τα σχετικά στοιχεία. Το παραπάνω άρθρο KB περιέχει πληφορορίες σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης αυτής της λειτουργικότητας και τις συγκεκριμένες πληροφορίες που στέλνονται στη Microsoft.

Σας συνιστούμε ιδιαίτερα να διαβάσετε το άρθρο KB891716 προτού αποφασίσετε την ανάπτυξη του εργαλείου αυτού σε περιβάλλον επιχείρησης.

Ο χρήστης θα πρέπει να έχει δικαιώματα διαχειριστή για να χρησιμοποιήσει το εργαλείο αυτό. Το εργαλείο αυτό δεν πρόκειται να εκτελεστεί σε λειτουργικό σύστημα Windows 98, Windows ME ή Windows NT 4.0.

Έχετε υπ’ όψιν ότι το αρχείο που λάβατε είναι ένα πολυ-γλωσσικό εργαλείο. Για όλες γλώσσες που υποστηρίζονται, το ίδιο εργαλείο θα προβάλλει τη σωστή γλώσσα, ανάλογα με τη γλώσσα του λειτουργικού συστήματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS