ΑρχικήinetPhonebloks το LEGO Smartphone

Phonebloks το LEGO Smartphone

 

Ο κ. Dave Hakkens πιστεύει ότι ο τρόπος που οι άνθρωποι αγοράζουν ηλεκτρονικά σκεύη είναι εγγενώς σπάταλος. Μόλις βγει μια νέα συσκευή, η παλιά πετιέται στα σκουπίδια ή να μένει στο ράφι να μαζεύει σκόνη. Ο ολλανδός σχεδιαστής θέλει να το αλλάξει τα δεδομένα που γνωρίζουμε με μια πολύ απλή αλλά επαναστατική ιδέα: Τα Lego. Τι δουλειά έχουν τα Lego με τις ηλεκτρονικές συσκευές;

Μία συσκευή τηλεφώνου που τα ανταλλακτικά του θα στηρίζονται πάνω σε μια βάση και θα μπορούν να αντικατασταθούν. Σκεφτείτε το λίγο.

PHONEBLOKS

“Κάθε φορά που άλλαζα τηλέφωνο πετούσα πάρα πολλά χρήσιμα πράγματα που λειτουργούσαν με την παλιά μου συσκευή, Bluetooths, ηχεία, οθόνες όλα πεταγμένα επειδή δεν λειτουργεί κάτι άλλο,” ανέφερε ο Hakkens είπε στην Huffington Post που επικοινώνησε μαζί του με e-mail.

Ο Hakkens μας παρουσιάζει το σχέδιό του για την συσκευή που ονομάζει Phonebloks, ένα smartphone που διαθέτει αποσπώμενα εξαρτήματα στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του. Με αυτόν τον τρόπο τα πάντα μπορούν να αντικατασταθούν είτε λόγω βλάβης, είτε λόγω αναβάθμισης, χωρίς να πειραχτούν τα εξαρτήματα του τηλεφώνου που λειτουργούν.

Το παρακάτω βίντεο εξηγεί την ιδέα του Hakkens. Ο Ολλανδός σχεδιαστής ανέβασε το βίντεο στο YouTube και έμεινε έκπληκτος με την αντίδραση του κοινού που το παρακολούθησε. Πάρα πολλά likes, πάρα πολλά emails και tweets με το βίντεο του που έχει ξεπεράσει ήδη τις 4 εκατομμύρια προβολές.

Προς το παρόν, το Phoneblocks είναι απλά μια ιδέα, αλλά Hakkens ελπίζει ότι το προϊόν μπορεί να αποδώσει καρπούς. Χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία που ονομάζεται Thunderclap, συντονίζει τους ενθουσιώδεις φίλους του Phonebloks να στείλουν μαζικά μηνύματα σχετικά με το τηλέφωνο στο Facebook, το Twitter και το Tumblr και την ίδια μέρα, στις 29 Οκτωβρίου.

“Συνήθως οι εταιρείες δημιουργούν ένα προϊόν και οι καταναλωτές το αγοράζουν,” αναφέρει ο Hakkens, “Ήθελα να δω αν θα μπορούσα να κάνω το αντίστροφο.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS