ΑρχικήinetΗ NSA μεταμφιεζόταν σε Google για επιθέσεις man-in-the-middle

Η NSA μεταμφιεζόταν σε Google για επιθέσεις man-in-the-middle

Η Petrobras είναι η Βραζιλιάνικη εταιρεία πετρελαιοειδών που κατασκόπευε η NSA. Χθες η Globo TV παρουσίασε μια ολόκληρη εκπομπή για το συγκεκριμένο γεγονός. Το κανάλι αποκάλυψε κάτι πραγματικά ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ φαίνεται να χρησιμοποιούσε τακτικές hacker για να υποκλέψει πληροφορίες από την κρατική Βραζιλιάνικη εταιρεία.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστηκαν έγγραφα που έδειχναν η NSA μεταμφιεζόταν σε Google για να παρακολουθήσει, να αποθηκεύσει και να παραβιάσει ασφαλείς ηλεκτρονικές επικοινωνίες, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα Mother Jones.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η NSA χρησιμοποιούσε επίθεση τύπου “man-in-the-middle” (MITM) που πολύ συχνά χρησιμοποιείται από τους hackers.

Main_the_middle

Τα στοιχεία που παρουσίασε το τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων αναφέρουν ότι την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει και η GCHQ, (Μυστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου).

Αυτό το είδος των επιθέσεων μπορούν να ξεγελάσουν τον κάθε χρήστη αφού σκέφτεται ότι η σελίδα είναι απολύτως ασφαλής. Από πίσω οι hackers μπορούν να αποκτήσουν τα user IDs και τα passwords, χωρίς καμιά δυσκολία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS