ΑρχικήinetΠώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το iOS 7 στο κινητό σας

Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το iOS 7 στο κινητό σας

 

iOS-7-Beta

Η Apple έχει ανακοινώσει ότι την Τετάρτη 18 Σεμπέβρη θα κυκλοφορήσουν επίσημα τα iOS 7 Final , την επόμενη εβδομάδα δηλαδή. Αυτός ο σύντομος οδηγός περιγράφει τις καλύτερες πρακτικές για να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση στο μηχάνημά σας.

ΒΗΜΑ 1 : Αναγνωρίστε αν έχετε την δυνατότητα για αναβάθμιση

Η πρώτη κίνησή σας είναι να ελέγξετε κατά πόσο ή όχι η συσκευή σας υποστηρίζει το firmware.

Την ημέρα που η Apple μοίραζε το πρώτο iOS 7 beta για τους προγραμματιστές (τον Ιούνιο), κυκλοφόρησε και μια λίστα συμβατότητας συσκευών που μπορούν να αναβαθμιστούν στο νεό λειτουργικό. Αναφορικά αυτά είναι τα iPhone 4, iPhone 4s, iPhone5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPod touch 5η γενιά 16/32/64GB, iPad 2, iPad2 με οθόνη retina, iPad mini (θα τα αναγνωρίσετε στο τέλος της επίσημης σελίδας της Apple, εδώ

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την πιό κάτω φωτογραφία για να προσδιορίσετε αν η δική σας συσκευή υποστηρίζει το iOS 7.  Μόνο οι συσκευές που εμφανίζονται στο screenshot παρακάτω τρέχουν το νέο  λειτουργικό σύστημα, οπότε αν έχετε κάποιο από αυτά τα όμορφα γκατζετάκια, μπορείτε να σκάσετε ένα χαμόγελο (!!!).

howtoinstallios7scr_001-large

Για να βεβαιωθεί η Apple ότι ο καθένας καταλαβαίνει ποιές συσκευές δεν υποστηρίζονται , η εταιρεία δεν θα προμηθεύει το iOS 7 στα iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS, όλα τα iPod touch ηλικίας κάτω της 5ης γενιάς, και στο αρχικό iPad, καθώς τα προαναφερθέντα μηχανήματα δεν υποστηρίζουν το iOS7.

 

ΒΗΜΑ 2 : Εγκατάσταση του νέου λειτουργικού

Μετά την επιβεβαίωση ότι έχετε μια συμβατή συσκευή της Apple που μπορεί να τρέξει iOS 7, είναι η ώρα να εγκαταστήσετε τον νέο λειτουργικό, διαδικασία αρκετά εύκολη. Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι για τη λήψη και την εγκατάσταση του iOS update (ενημερώση λογισμικού) , οι οποίες έχουν εγκριθεί επισήμα από την Apple.

ΤΡΟΠΟΣ 1ος : Εγκατάσταση iOS 7 – OTA (Over-the-Air)

Ο πρώτος (και ευκολότερος) τρόπος για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το νέο iOS στο iPhone / iPod touch / iPad είναι να χρησιμοποιήσετε τη over-the-air (OTA) λειτουργία ενημέρωσης λογισμικού που έρχεται προ-φορτωμένη σε κάθε συσκευή με iOS 6.

 

 1. Βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι σε ένα ισχυρό δίκτυο Wi-Fi και ότι η μπαταρία σας στην συσκευή σας είναι πάνω από 50%. Εάν το Wi-Fi σήμα δεν είναι ισχυρό, μετακινηθείτε πιο κοντά στο router σας (Wi-Fi πηγή).

2. Μεταβείτε στις i-συσκευές σας στις Ρυθμίσεις, ->  Γενικά, και αναζητήστε το  “Ενημέρωση λογισμικού” στο πάνω μέρος της οθόνης [Settings, -> General, ->  “Software Update”] .

3. Επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού [Software Update] και όταν εμφανιστεί η εντολή iOS 7, επιλέξτε “Λήψη και εγκατάσταση” [Download and Install].  Στα iPhone / iPad / iPod touch μπορεί να σας ζητήθει να συνδέσετε το μηχανημά σας σε έναν υπολογιστή, αν ο μετρητής της μπαταρίας σας είναι χαμηλός. Κάντε το,  αν ζητηθεί.

4. Περιμένετε μέχρι η συσκευή σας να κάνει επανεκκίνηση.

howtoinstallios7scr_002-large

ΤΡΟΠΟΣ 2ος : Εγκατάσταση iOS 7 μέσω iTunes

Η δεύτερη μέθοδος για να κατεβασετε και να εγκαταστήσετε το iOS 7 είναι να χρησιμοποιήσετε το iTunes.

1. Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι έχετε το iTunes 11 εγκαταστησεί στο Mac ή στο Windows PC σας (χρησιμοποιήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να κατεβάσετε το τελευταίο iTunes για την αντίστοιχη πλατφόρμα σας).

iTunes λήψη για Mac OS X (Δωρεάν)

Λήψη iTunes για τα Windows (Δωρεάν)

2. Συνδέστε το iPhone / iPod touch / iPad μέσω του καλωδίου USB που παρέχεται από την Apple και περιμένετε να εμφανιστεί η συσκευή στο αριστερό παράθυρο

howtoinstallios7scr_003-large

3. Επιλέξτε το μηχάνημά σας στο αριστερό παράθυρο, και στο δεξιό τμήμα του παραθύρου κάντε κλικ στην καρτέλα Σύνοψη [Summary] στην κορυφή (όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, με κόκκινο κύκλο).

4. Εντοπίστε το “Έλεγχος για Ενημέρωση” [Check for Update]  και κάντε κλικ επάνω του. Αν το iTunes βρει μια διθέσιμη λήψη από τους διακομιστές της Apple για το iOS 7, θα σας τη αναφέρει λέγοντάς σας κάτι σαν “μια νέα έκδοση του iOS είναι διαθέσιμη για τη συσκευή σας” [a new version of iOS is available for your device].

5. Αποδεχτείτε τις οδηγίες του iTunes που σας ενημερώνουν πως θα πάρετε και θα εγκατεστήσετε την ενημερωμένη έκδοση, και περιμένετε να κάνει επανεκκίνηση το μηχάνημά σας. 

 

Αν όλα πήγαν καλά, θα πρέπει να βλέπετε τις πολύχρωμες νέες επίπεδες εικόνες. Ελπίζουμε αυτός ο οδηγός να σας ήταν χρήσιμος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS