ΑρχικήinetΠως να κάνετε μία σαΐτα από χαρτί να πετάει για πάντα -...

Πως να κάνετε μία σαΐτα από χαρτί να πετάει για πάντα – βίντεο

Παρακαλούμε μην επιχειρήσετε να το κάνετε στο σπίτι σας. Είναι πολύ επικίνδυνο να βάλετε φωτιά.

Θυμόσαστε που όταν είσαστε μικροί παίζατε με τις χάρτινες σαΐτες; Φυσικά στην καλύτερη των περιπτώσεων η πτήση της σαΐτας να διαρκούσε 5 δευτερόλεπτα πριν προσγειωθεί στο έδαφος λόγω της γνωστής σε όλους μας βαρύτητας.

Όμως, θα πρέπει ίσως να θυμάστε ακόμα από τα σχολικά σας χρόνια ότι ο ζεστός αέρας ανεβαίνει πάντα προς τα πάνω. Και ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι κατά διαστήματα (και αν υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες στο αέρα) τα πουλιά κάνουν συνεχώς κύκλους πετώντας χωρίς να κουνάνε τα φτερά τους και αντί να κατεβαίνουν προς την Γη παρασυρόμενα από την βαρύτητα αυτά μένουν σταθερά σε ένα ύψος ή ακόμα και ανεβαίνουν προς τα πάνω..

Στη πραγματικότητα εκείνη την στιγμή έχουν βρει μία αέρινη θερμή στήλη αέρα, η οποία ανεβαίνει προς τα πάνω, και την εκμεταλλεύονται για να μην προσγειωθούν αναγκαστικά.

Παρόμοια τεχνική χρησιμοποίησε και ο κατασκευαστής του βίντεο, δημιουργώντας μία θερμή στήλη αέρα ανάβοντας τα μάτια της ηλεκτρικής κουζίνας του και κατάφερε η χάρτινη σαΐτα του να μην πέσει ποτέ στο έδαφος.

Απολαύστε το.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS