ΑρχικήsecurityΣυνελήφθησαν 6 άτομα και κατασχέθηκαν 13 ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Συνελήφθησαν 6 άτομα και κατασχέθηκαν 13 ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό καταστημάτων στα οποία διεξάγονται παράνομα τυχερά παίγνια

Ελέγχθηκαν τρία (3) καταστήματα στην περιοχή του Μενιδίου, όπου σε δύο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια και το τρίτο στερούνταν άδειας λειτουργίας καταστήματος

Παράλληλα διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής, φορολογικής και υγειονομικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) άτομα, μεταξύ των οποίων οι τρεις ιδιοκτήτες, μία υπεύθυνη καταστήματος, μία εργαζόμενη και ένας παίχτης σε παράνομα παίγνια, ενώ μήνυση υποβλήθηκε σε βάρος ακόμα μίας εργαζόμενης

Κατασχέθηκαν (13) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των (1.431) ευρώ

cards

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (12.09.2013) στην περιοχή των Αχαρνών (Μενίδι), από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον έλεγχο παραβάσεων σχετικών με τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, καθώς και με τη φορολογική, εργατική και υγειονομική νομοθεσία.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε τρία (3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκε ένας μεγάλος αριθμός παραβάσεων για τις οποίες, μεταξύ άλλων, συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στα παίγνια, στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, ανασφάλιστη εργασία και άλλες παραβάσεις της φορολογικής, εργατικής και υγειονομικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά:

1. Σε κατάστημα – καφενείο, συνελήφθησαν ένας 39χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος και μία 23χρονη ημεδαπή εργαζόμενη, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια, της υγειονομικής νομοθεσίας καθώς και για στέρηση πιστοποιητικού υγείας και άδειας εργασίας της υπαλλήλου.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα:

  • μη έκδοση παραστατικών στοιχείων
  • μη επίδειξη βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.
  • μη καταβολή του νομίμου τέλους για την εγκατάσταση – τοποθέτηση τεσσάρων (4) ειδικά διασκευασμένων τραπεζιών για τη διενέργεια παιγνίων με παιγνιόχαρτα.
  • μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

Κατά την έρευνα του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν π έντε (5) πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές (οθόνη – κεντρική μονάδα-πληκτρολόγιο – ποντίκι) και το χρηματικό ποσό των (345) ευρώ.

2. Σε κατάστημα καφέ-ουζερί, συνελήφθησαν ένας 54χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, μια 35χρονη ημεδαπή, υπεύθυνη του καταστήματος και ένας 52χρονος ημεδαπός, παίκτης ο οποίος συμμετείχε στα παράνομα παίγνια, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για παράβαση του νόμου περί παιγνίων, στέρηση πιστοποιητικού υγείας και άδειας εργασίας της αρμόδιας αρχής.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα:

  • μη επίδειξη βιβλιαρίου επισκευών και συντήρησης του φορολογικού ταμειακού μηχανισμού.
  • μη καταβολή του νομίμου τέλους για την εγκατάσταση – τοποθέτηση έξι (6) ειδικά διασκευασμένων τραπεζιών για τη διενέργεια παιγνίων με παιγνιόχαρτα.
  • μη επίδειξη του Ειδικού Βιβλίου Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.)

Στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ (8) πλήρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των (1.086,5) ευρώ.

3. Σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (Ιnternet cafe), συνελήφθη ο 21χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του, ενώ σε βάρος μίας 22χρονης ημεδαπής εργαζόμενης στο κατάστημα υποβλήθηκε μήνυση, για κατά περίπτωση, στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, πιστοποιητικού υγείας και άδειας εργασίας της αρμόδιας αρχής.

Όλοι οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά θα αποσταλούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα παραδοθούν στην Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών (πρώην Ο.Δ.Δ.Υ.) για φύλαξη. Επιπλέον, για τις φορολογικές παραβάσεις συντάχθηκαν σχετικές εκθέσεις και θα υποβληθούν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την “αγορά των παιγνίων” και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS