ΑρχικήinetH Google αγόρασε την Bump για τηλέφωνα που μεταφέρουν δεδομένα με πρόσκρουση

H Google αγόρασε την Bump για τηλέφωνα που μεταφέρουν δεδομένα με πρόσκρουση

Με μία δημοσίευση στο blog της ιστοσελίδας Bump σήμερα, ο CEO και ιδρυτής της εταιρείας David Lieb ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του πωλήθηκε στην Google. Η Bump έχει αναπτύξει αποκλειστικές τεχνολογίες που επιτρέπουν σε συσκευές να ανταλλάσσουν δεδομένα. Το παράξενο στην πρωτοπόρα τεχνολογία είναι ότι για να ανταλλάξουν κάποιο δεδομένα, όπως φωτογραφίες ή επαφές πολύ απλά “τρακάρουν” τα τηλέφωνα τους. Με μια απλή πρόσκρουση τα δεδομένα αλλάζουν συσκευή. Αυτό που κάνει την Bump διαφορετική είναι ότι για τη μεταφορά των δεδομένων δεν πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το near-field-communication, ή το NFC, τα οποία συνήθως χρειάζονται στα τηλέφωνα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

bump

“Υπάρχουν δύο τμήματα του Bump: η εφαρμογή που τρέχει στη συσκευή σας και ένας έξυπνος αλγόριθμο αντιστοίχισης που εκτελείται στους διακομιστές μας στο σύννεφο”, εξηγεί η εταιρεία. “Η εφαρμογή στο τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του τηλεφώνου στην κυριολεξία” αισθάνονται “την πρόσκρουση, και στέλνει τις πληροφορίες που συλλέγει στο σύννεφο. Ο αλγόριθμος ταιριάζει το χτύπημα που λαμβάνει από το τηλέφωνο και “ζευγαρώνει” τα τηλέφωνα από τα οποία έλαβε τα ίδια δεδομένα. Στη συνέχεια, μοιράζει τις πληροφορίες που έλαβε μόνο στα δύο τηλέφωνα που ο έξυπνος αλγόριθμος έκανε ζεύγος.”

Καλό; Θα δείξει. Ακούγετε επαναστατικό αν δεν παραλείψουμε να επισημάνουμε ότι όλα τα δεδομένα θα περνάνε από servers της Google.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS