ΑρχικήinetStop spy on us! ήταν το μήνυμα σε 14 hacked subdomains της...

Stop spy on us! ήταν το μήνυμα σε 14 hacked subdomains της NASA

Από την Παρασκευή το απόγευμα, υπήρχε μια ανακοίνωση στο subdomain της NASA kepler.arc.nasa.gov. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η ιστοσελίδα δεν λειτουργεί λόγω συντήρησης: “Η ζητούμενη ιστοσελίδα δεν λειτουργεί για λόγους συντήρησης Παρακαλώ δοκιμάστε ξανά αργότερα”.

Tourists take pictures of a NASA sign at the Kennedy Space Center visitors complex in Cape Canaveral, FloridaREUTERS/Carlos Barria

Η ιστοσελίδα είναι η μια από τα 14 hacked subdomains , που φιλοξενούνται στην καρδιά της Silicon Valley. Όλες οι 14 ιστοσελίδες  είχαν παραμορφωθεί (defaced) και έμειναν offline για αρκετό χρονικό διάστημα . Οι διευθύνσεις των hacked ιστοσελίδων έχουν αναρτηθεί στο Pastebin.

Σύμφωνα με το CWZ : ο hacker ή οι hackers χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο BMPoC δημοσιεύσαν στο Pastebin όλες hacked τις ιστοσελίδες. Τα χτυπήματα ήρθαν σαν απάντηση μιας πιθανής στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία, καθώς και των κατασκοπευτικών δράσεων των ΗΠΑ.

Το μήνυμα που άφησαν οι hackers αναφέρει:

NASA HACKED! BY #BMPoCWe! Stop spy on us! The Brazilian population do not support your attitude! The Illuminati are now visibly acting!

Obama heartless! Inhumane! you have no family? the point in the entire global population is supporting you. NOBODY! We do not want war, we want peace!!! Do not attack the Syrians

Ένας εκπρόσωπος της NASA ανέφερε στο FoxNews.com ότι το προσωπικό ασφαλείας του Οργανισμού ερευνά αν διέρρευσε κάτι σημαντικό:

Μια βραζιλιάνικη ομάδα hackers δημοσίευσαν ένα πολιτικό μήνυμα σε ιστοσελίδες της NASA. Μέσα σε λίγες ώρες από την αρχική καταχώρηση, το προσωπικό τεχνολογίας και πληροφοριών στο Ames Research Center ανακάλυψαν το μήνυμα και αμέσως ξεκίνησαν μια έρευνα, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Οι αρχικές ιστοσελίδες (όχι τα subdomains) του οργανισμού και τα διαβαθμισμένα συστήματα δεν βρίσκονται σε κίνδυνο .

Στα hacked sites υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, την εξερεύνηση πλανητών και της Σελήνης.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS