ΑρχικήinetΤο νούμερο των iPhone 5C που η Apple δεν θέλει να γνωρίζετε

Το νούμερο των iPhone 5C που η Apple δεν θέλει να γνωρίζετε

Τη Δευτέρα, η Apple κατάφερε να είναι στις ειδήσεις με το να μην ανακοινώσει τίποτα. Για πρώτη φορά, η εταιρεία κατασκευής του iPhone δεν αποκάλυψε πόσες προ παραγγελίες έγιναν στα νέα smartphones της. Η σιωπή της σχετικά με τις παραγγελίες του iPhone 5C – μια εβδομάδα μετά που ανακοινώθηκε επίσημα – έχει τους επενδυτές της σε αναμονή.

iphone-5c

Από το 2010, τα μέσα ενημέρωσης κρέμονται πάνω από την Apple για να βγάλουν μια είδηση σχετικά με το νέο iPhone της. Η σειρά πάει κάπως έτσι: Κάποια Παρασκευή αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια της νέας συσκευής, οι πελάτες της μπορούν να αρχίσουν να προ-παραγγείλουν το νέο τηλέφωνο. Λίγες μέρες αργότερα, η Apple με τρομπέτες και τυμπανοκρουσίες ανακοινώνει τον μεγάλο αριθμό των νέων iPhones που θέλει το κοινό. Το 2010, είχε πάνω από 600.000 προ-παραγγελίες iPhone 4S μέσα σε 24 ώρες. Τη στιγμή που κυκλοφόρησε το iPhone 5 δύο χρόνια αργότερα, ο αριθμός παραγγελιών είχε πιάσει τα 2 εκατομμύρια.

Με τη δημιουργία της αντίληψης της σπανιότητας, μια τακτική που ακολουθεί εδώ και καιρό η Apple κάνει τους καταναλωτές να πηδάνε φράκτες για την αγορά ενός νέου iPhone. Φέτος, η Apple δεν ανέφερε αριθμούς παραγγελίας αρκετές ημέρες μετά την έναρξη προ-παραγγελιών του iPhone 5C. Αυτό βέβαια δεν πέρασε απαρατήρητο από την Wall Street. Οι επενδυτές ερμηνεύοντας τη σιωπή της Apple σε λίγες αρχικές πωλήσεις του 5C, άφησαν τις μετοχές της Apple να υποχώρησουν στα 450 δολάρια τη Δευτέρα μετά από το κλείσιμο της Παρασκευής στα 465 δολάρια αναφέρει η Huffington Post.

Οι περιστάσεις σίγουρα είναι λίγο διαφορετικές φέτος. Για το High End τηλέφωνο της Apple, το iPhone 5S , δεν υπάρχουν προ-παραγγελίες. Αν θέλετε να είστε οι πρώτοι που θα το αποκτήσετε θα πρέπει να περιμένετε στην ουρά μαζί με εκατοντάδες άλλους τρελούς. Το γεγονός αυτό είναι ένα ακόμη οργανικό εργαλείο marketing για την Apple. Το Top τηλέφωνο της εταιρείας, με τα νέα χαρακτηριστικά, είναι μάλλον αυτό που περιμένουν οι πελάτες της Apple. Το iPhone 5C είναι ουσιαστικά ένα rebranded iPhone 5 με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά. Ο John Gruber , ένας πολύ καλά ενημερωμένος παρατηρητής της Apple, νομίζει ότι και αυτό είναι μια έξυπνη κίνηση marketing της Apple:

Είναι απλό, ότι αντί να παρουσιάσουν το παλιό iPhone 5 στην θέση νούμερο 2, δημιούργησαν το 5C για να κάνει το ντεμπούτο του στο ίδιο χρονικό διάστημα με το νέο High End. Το 5C είναι ουσιαστικά, ένα iPhone 5 . Ίδιος επεξεργαστής A6, ίδια κάμερα, ίδιο σχεδόν τα πάντα – εκτός από το πιο εμφανής διαφορά , τα πολύχρωμα πλαστικά περιτυλίγματα…

Με τα Android smartphones από τη Samsung και την Google και τον τεμαχισμό του μεριδίου της αγοράς της Apple , πολλοί βλέπουν την παγκόσμια όρεξη για Apple smartphones να φθίνει. Οι αριθμοί παραγγελίας του iPhone 5C, ακόμη και αν είναι χαμηλοί, μπορεί να μην είναι η καλύτερη ένδειξη.

Προς το παρόν, η Apple προωθεί το 5C . Εδώ είναι ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα :

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS