ΑρχικήinetΓιατί τα Google Glass θα αργήσουν πολύ να έρθουν στην Ευρώπη

Γιατί τα Google Glass θα αργήσουν πολύ να έρθουν στην Ευρώπη

Είστε από αυτούς που περιμένουν τα Google Glass να φτάσουν στην Ελλάδα;

Μάλλον θα περιμένετε για αρκετά χρόνια ακόμα. Σήμερα ακόμα και στην Αμερική, κανένας δεν γνωρίζει μια ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου gadget της Google. Καμία επίσημη ανακοίνωση και καμία διαρροή-φήμη δεν φαίνεται να φανερώνει το μυστικό της εταιρείας. Για την Αμερική ίσως η ημερομηνία κυκλοφορίας θα είναι κάποτε μέσα στο 2014. Όλα δείχνουν όμως ότι στην Ευρώπη τα γυαλιά της Google θα αργήσουν να έρθουν.

google glass
Η Google σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τη συσκευή στην εγχώρια αγορά, όπως προαναφέραμε κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος, αλλά για την κυκλοφορία στην Ευρώπη και γενικότερα στον υπόλοιπο κόσμο η εταιρεία θα πρέπει πρώτα να λύσει τουλάχιστον δύο σημαντικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την Marketing Land, το ένα από τα δύο, είναι η προστασία της ιδιωτικής ζωής κάτι που η Gggole δεν φαίνεται να σέβεται και αυτό είναι η αιτία δικαστικών διαμαχών στην Ευρώπη.

Τα Google Glass δεν θα έπρεπε να δημιουργούν κάποιες νέες ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής ειδικά αν τα συγκρίνουμε με ένα smartphone, ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να δημιουργούν. Όμως μια κάμερα που είναι πάντα έτοιμη στο μάτι του φωτογράφου δεν δημιουργεί αισθήματα ασφάλειας στους δικαστές των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων και όχι μόνο.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα έχει να κάνει με τις προφορές και τις γλώσσες. Τα Google Glass δέχονται και λειτουργούν με φωνητικές εντολές (αλήθεια ποιος από εσάς λειτουργεί το Siri της Apple;). Το γεγονός καθιστά πολύ δύσκολη την κυκλοφορία της συσκευής σε χώρες που το λογισμικό φωνητικής αναγνώρισης δεν θα υποστηρίζει την τοπική διάλεκτο.

Τα Google Glass λειτουργούν προς το παρόν με αγγλικά των Η.Π.Α,και έχουν προβλήματα κατανόησης άλλης γλώσσας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS