ΑρχικήinetΝέα επαναστατική τεχνολογία για φακούς κάμερας που μοιάζουν με ανθρώπινο μάτι

Νέα επαναστατική τεχνολογία για φακούς κάμερας που μοιάζουν με ανθρώπινο μάτι

Τα ανθρώπινα μάτια είναι οι ιδανικοί φακοί. Μπορούν να μετατοπίσουν εύκολα την εστίαση μεταξύ πολλών αντικειμένων σε δέκατα του δευτερολέπτου, ακόμη και αν αυτά τα αντικείμενα βρίσκονται σε διαφορετικές αποστάσεις. Θέλοντας να προσαρμόσουν αυτή την ικανότητα σε μια φωτογραφική μηχανή επιστήμονες από το Ohio State University δημιούργησαν ένα φωτογραφικό φακό που πλησιάζει την ευελιξία των ανθρώπινων ματιών.
lensMashable.com

Η ιδέα είναι “απλή”. Δημιούργησαν ένα φακό που επιπλέει στο κάποιο υγρό και μπορεί εύκολα να αλλάζει το σχήμα και την εστίασή του. Ο πρωτοποριακός φακός που επιπλέει μπορεί να εστιάσει πολύ εύκολα καθώς μεταβάλλετε η κατεύθυνση του. Το νέο Project παρουσιάστηκε στο Technical Digest του 25ου IEEE Διεθνούς Συνεδρίου της Micro Electro Mechanical Systems. Η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να βελτιώσει τις δυνατότητες όλων των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών κάνοντας τις πιο αξιόπιστες, εξαλείφοντας την ανάγκη για ορισμένα κινούμενα μέρη.

Ο φακός OSU είναι κατασκευασμένος από ένα εύκαμπτο πολυμερές. Ο σχεδιασμός του μοιάζει με το μάτι ενός εντόμου. Αποτελείται από αρκετούς μικρούς θόλους δεμένους μεταξύ τους και όλος μαζί επιπλέει σε υγρό.

Οι θόλοι μπορούν να αλλάξουν σχήμα αλλάζοντας ουσιαστικά και την εστίαση του φακού.
Αυτή η μέθοδος της εστίασης μοιάζει πάρα πολύ με αυτό που κάνουν τα ανθρώπινα μάτια. Στους ανθρώπους, οι μύες στο μάτι οδηγούν το φακό για να αλλάξει το σημείο εστίασης της εικόνας. Όταν κοιτάμε κάτι μακριά, για παράδειγμα, οι φακοί στα μάτια μας γίνονται ελαφρώς επίπεδοι.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του σχεδιασμού είναι μια ευρεία οπτική γωνία. Οι σχεδιαστές το δημιούργησαν παρατηρώντας τα σύνθετα μάτια των εντόμων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS