ΑρχικήinetΟι χώρες όπου τα Windows είναι το νούμερο 1 και δεν γνωρίζουν...

Οι χώρες όπου τα Windows είναι το νούμερο 1 και δεν γνωρίζουν τα Linux

windows-os-vs-linux-os

Δεν είναι μυστικό ότι τα Windows παραμένουν το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα επιφάνειας εργασίας σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα τα Windows 7 έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο ανταγωνισμός στον τομέα desktop OS έγινε εντονότερος κατά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο με τα Linux όσο και με το Mac OS X τα οποία προσελκύοντας περισσότερους χρήστες συνέβαλλαν σε μια ελαφρά μείωση του μεριδίου αγοράς για τα Windows.

Επιπλέον, το κύμα επικρίσεων που έπληξε τη Microsoft μετά την έναρξη των Windows 8 ήταν επίσης ένας από τους λόγους της πτώσης των πωλήσεων της, παρά την επιθετική εκστρατεία της αγοράς της Microsoft που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012.

Υπάρχουν όμως,  χώρες σε όλο τον κόσμο, όπου τα Windows έχουν σχεδόν το 90 % του μεριδίου αγοράς και τα Linux δεν περιλαμβάνονται καν στα στατιστικά στοιχεία πωλήσεων, ακόμη και αν τόσοι πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι το Ubuntu είναι μια πολύ φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα αυτές τις μέρες.

 

Το StatCounter συνέλλεξε στοιχεία από το Namibia’s PC network και για τον Σεπτέμβριο του 2013  δείχνουν ότι το 61,87 % των τοπικών χρηστών τρέχουν αυτή τη στιγμή Windows 7, ενώ το 11,59 % από αυτούς έχουν μεταβεί στα Windows 8.  Τα Windows XP έρχονται στην τρίτη θέση και ακολοθούν τα Mac OS X και iOS. Τα Linux έχουν λιγότερο από  1 % και περιλαμβάνεται στην κατηγορία “Λοιπά”.

osmsnamibia

 

Η Γκάνα είναι ένα ακόμη παράδειγμα. Τα Windows 7 έχουν μερίδιο αγοράς του 51,09 % και τα Windows XP είναι στην δευτερη θέση με 22,74 %. Τα Windows 8 είναι στη τρίτη με 15,12 % και ακολουθούν τα Mac OS X και iOS. Και πάλι, τα Linux δεν ξεπερνούν το 1%.

osmsghana

 

Οι χρήστες στη Σομαλία φαίνονται επίσης ότι έχουν εθιστεί στα Windows 7 με ακολουθούμενα τα Windows XP, Windows 8, Mac OS X και iOS, ενώ το Linux έχουν λιγότερο από το 0,77 % της αγοράς.

osmssomalia

 

 

Όπως μπορείτε να δείτε, οι περισσότερες αφρικανικές χώρες δεν τόσο ενδιαφέρονται για τα Linux, αν και οι περισσότερες διανομές είναι διαθέσιμες με δωρεάν άδεια. Συνολικά, 52,27 % του συνόλου της ηπείρου χρησιμοποιεί τα Windows 7, ενώ τα Windows XP είναι η δεύτερα με 32,92 % των χρηστών. Τα Windows 8 παίρνουν στο βάθρο την τρίτη θέση με το 5,98 %. Δυστυχώς για τους Linux οπαδούς, η κατηγορία «άλλο» αντιπροσωπεύει μόνο το 0,96 % της αγοράς.

osmsafrica

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS