ΑρχικήinetHackers επικήρυξαν το Touch ID του iPhone 5S

Hackers επικήρυξαν το Touch ID του iPhone 5S

Εάν είστε πρώτος που θα καταφέρει να hackάρει το νέο χαρακτηριστικό Touch ID του iPhone 5S θα μπορούσατε να κερδίσετε πάνω από 8.000 δολάρια , περισσότερα από 800 δολάρια σε Bitcoin, ένα πορνογραφικό περιοδικό, μερικά μπουκάλια από κρασί, tequila, bourbon και whiskey.

Αυτή είναι η συνολική αμοιβή – που συνεχίζει να αυξάνεται ώρα με την ώρα – που έχει επικηρυχτεί το νέο χαρακτηριστικό του iPhone 5S από μια ομάδα hackers και ερευνητών ασφαλείας.

Touch-ID

Η επικήρυξη, με την ανταμοιβή κάθε ατόμου που πληροί τις προϋποθέσεις της πρόκλησης, δημοσιεύθηκαν στο IsTouchIDHackedYet.com το βράδυ της Τετάρτης. Η ασυνήθιστη επικήρυξη δημοσιεύθηκε αμέσως μετά από το ZDNet.

Όλα ξεκίνησαν με μια συζήτηση στο Twitter μεταξύ των ερευνητών ασφάλειας Nick Depetrillo, Robert David Graham, Dan Kaminsky και άλλων, οι οποίοι συζητούσαν για την ασφάλεια του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων της Apple.
[tweet_embed id=380430441691742209]

Ο Depetrillo, πεπεισμένος ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να παραβιαστεί το Touch ID, αποφάσισε να θέσει την πρόκληση.

Ο Graham στη συνέχεια δημιούργησε την ιστοσελίδα και αρκετοί hackers και ερευνητές ασφαλείας άρχισαν να καταθέτουν ποσά που στο τέλος θα τα πάρει ο καλύτερος.

Ο Depetrillo έθεσε τις βασικές προϋποθέσεις για να κερδίσει κάποιος το βραβείο με το επόμενο tweet:
[tweet_embed id=380522574377398272]

Η πιο troll επικήρυξη είναι πια γεγονός, χωρίς καν να είναι σαφές εάν το hacking στο Touch ID είναι εφικτό αφού δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, οι hackers το περιμένουν στην γωνία.
Η Apple βέβαια αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου iPhone έσπευσε να ενημερώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διαρρεύσουν δακτυλικά αποτυπώματα αφού δεν αποθηκεύονται κάπου μέσα στην συσκευή ή στο Cloud.

Από την άλλη όμως ο Robert Bell, Διευθύνων Σύμβουλος της Biometrica ανέφερε στο blog του: “Η τεχνολογία των δακτυλικών αποτυπωμάτων έχει αποδειχθεί ότι είναι πολύ εύκολο να πλαστογραφηθεί και τα περισσότερα scanners δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι απλά στη χρήση και δεν είναι ασφαλή.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS