ΑρχικήinetRSA προς τους developers: Μην χρησιμοποιείτε τον αλγόριθμο μας, τον έχει η...

RSA προς τους developers: Μην χρησιμοποιείτε τον αλγόριθμο μας, τον έχει η NSA

rsa-security-logoΗ RSA Security με μια ανακοίνωση προς τους developer της σήμερα τους προτείνει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον αλγόριθμο της στις εργαλειοθήκες των εφαρμογών τους, καθώς θεωρεί ότι δεν είναι πια ασφαλής μετά τις ανακοινώσεις με το backdoor της NSA.

Η ανακοίνωση παρέχει στους προγραμματιστές πληροφορίες σχετικά με το πώς να αλλάξουν την προεπιλογή του random number generator που υποστηρίζει η RSA και σημειώνει ότι η RSA έχει αλλάξει τις προεπιλογές της στο BSAFE και στο RSA key management system, όπως αναφέρει το Wired.

Η εταιρεία είναι η πρώτη που ανακοινώνει κάτι τέτοιο δημόσια στον απόηχο των αποκαλύψεων από την εφημερίδα New York Times που θέλουν την NSA να έχει πρόσβαση στον αλγόριθμο και να τον χρησιμοποιεί για τις κατασκοπευτικές της δράσεις.

Στην ανακοίνωση της η RSA, δήλωσε ότι όλες οι εκδόσεις των RSA BSAFE Toolkits, συμπεριλαμβανομένων και όλων των εκδόσεων των Crypto-C ME, Micro Edition Suite, Crypto-J, Cert-J, SSL-J, Crypto-C, Cert-C, SSL-C μπορούν να θεωρηθούν πια ανασφαλείς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS