ΑρχικήinetΗ NSA πολύ προκλητικά ζητάει στενότερη συνεργασία από τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας

Η NSA πολύ προκλητικά ζητάει στενότερη συνεργασία από τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας

Η διευθύντρια πληροφοριών της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ότι ο “τρόπος για να επιτευχθεί η αξιοπιστία στον κυβερνοχώρο” είναι να αυξηθεί η συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Ήταν μια πραγματικά ειρωνική δήλωση, δεδομένου ότι ο Edward Snowden έχει αποκαλύψει ήδη ότι η NSA συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες.

nsa-deborah-plunkett

Τα έγγραφα της NSA που διέρρευσαν από τον Snowden αποδεικνύουν ότι ο στόχος της NSA είναι η απόκτηση ενός backdoor σε κάθε εμπορικό προϊόν επικοινωνίας και η αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης. Όταν ρωτήθηκε γι ‘αυτό σήμερα, η διευθύντρια πληροφοριών της NSA Debora Plunkett, η οποία πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία στο New York Institute of Technology Cyber Security Conference, αρνήθηκε κατηγορηματικά να συζητήσει το θέμα. Ωστόσο η εναρκτήρια ομιλία της είχε σαν στόχο να πείσει τους προμηθευτές υλικού και λογισμικού να συνεργαστούν στενότερα με την NSA.
Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας οι Μυστικές Υπηρεσίες δεν θα σταματήσουν να κάνουν την δουλειά τους, παρ όλες τις υποσχετικές δηλώσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS