ΑρχικήinetΕπιστολή βόμβα γερουσιαστή των ΗΠΑ στον Tim Cook για το Touch ID

Επιστολή βόμβα γερουσιαστή των ΗΠΑ στον Tim Cook για το Touch ID

Ο Γερουσιαστής Al Franken απέστειλε μια επιστολή προς διευθύνοντα σύμβουλο της Apple τονίζοντας ότι το scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων του νέο iPhone 5S απειλεί “ουσιαστικά ζητήματα της ιδιωτικής μας ζωής”.

Η Apple μας παρουσιάζει τον σαρωτή, που είναι γνωστός ως Touch ID, σαν ένα από τα καλύτερα εργαλεία κωδικών πρόσβασης στον κόσμο.” Ο γερουσιαστής Franken δήλωσε τα δακτυλικά αποτυπώματα έχουν προφανή μειονεκτήματα: Σε αντίθεση με τους κωδικούς πρόσβασης, δεν μπορούν να αλλάξουν.

al franken

“Αν κάποιος καταφέρει να παραβιάσει τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε να τον αλλάξετε – όσες φορές θέλετε,” ανέφερε ο Franken, ένας Δημοκρατικός από τη Μινεσότα, σε μια επιστολή (PDF) που απέστειλε την Πέμπτη στον CEO της Apple Tim Cook. “Δεν μπορείτε να αλλάξετε τα δακτυλικά σας αποτυπώματα, έχετε μόνο δέκα από αυτά και να τα αφήνετε σε ότι πιάνετε, δεν είναι μυστικό.”

Ο Franken πρόσθεσε ότι ένα δακτυλικό αποτύπωμα προσδιορίζει μοναδικά τον ιδιοκτήτη του , σε αντίθεση με μια σειρά από αριθμούς και γράμματα που αποτελούν ένα κωδικό πρόσβασης.

“Επιτρέψτε μου να το θέσω έτσι: αν οι hackers πάρουν το αποτύπωμα σας , θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να σας μιμηθούν για το υπόλοιπο της ζωής σας”, ανέφερε . Το Γραφείο του Franken έδωσε την επιστολή στα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή.

Οι hackers βέβαια και οι ερευνητές ασφαλείας έχουν ήδη επικηρύξει το  Touch ID του iPhone 5S όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση. Το ποσό που συνεχώς αυξάνεται έχει ήδη φτάσει τα 13.000 δολάρια- καθώς αρκετά Bitcoins, μεγιστοποιώντας το κίνητρο των hackers.

Η Apple δεν έχει απαντήσει ακόμα στην επιστολή του γερουσιαστή. Αυτό που έχει ήδη αναφέρει η εταιρεία είναι ότι το iPhone 5S μπλοκάρει την πρόσβαση εφαρμογών τρίτων στα δεδομένα του Touch ID. Επιπλέον ανέφερε ότι η συσκευή αποθηκεύει μόνο κρυπτογραφημένα “δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων” και όχι πραγματικές εικόνες δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ωστόσο, στην επιστολή του ο Franken συνεχίζοντας, ρωτάει την Apple αν έχει κάποια σχέδια για  κοινή χρήση των δεδομένων των δακτυλικών αποτυπωμάτων του Touch ID με την κυβέρνηση ή τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και συνεχίζοντας αναφέρει:

“Θα ήθελα να προσθέσω ότι, ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτική είναι η Apple εφαρμόζοντας την τεχνολογία των δακτυλικών αποτυπωμάτων, η απόφαση της εταιρείας θα δείξει σίγουρα το δρόμο στις άλλες εταιρείες να υιοθετήσουν τεχνολογίες βιομετρικής τεχνολογίας, με αποτέλεσμα η προστασία της ιδιωτικής μας ζωής να βρίσκετε στους servers τους.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS