ΑρχικήinetΣυνελήφθησαν τρία άτομα για πειρατεία συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών

Συνελήφθησαν τρία άτομα για πειρατεία συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών

Τρεις περιπτώσεις «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών εντοπίστηκαν και διερευνήθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στις περιοχές της Κέρκυρας, της Πρέβεζας και της Αιτωλοακαρνανίας, διενεργήθηκαν έρευνες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 35, 57 και 39 ετών, αντίστοιχα

Οι δράστες «διαμοίραζαν» παράνομα τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών υπηρεσιών, σε άγνωστο αριθμό ατόμων, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται στις παρόχους εταιρίες οι απαιτούμενες μηνιαίες συνδρομές

piracy

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν και διερευνήθηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών, στην Κέρκυρα και την Πρέβεζα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε έρευνα στις παραπάνω περιοχές και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και της νομοθεσίας για την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών, σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 35, 57 και 39 ετών, αντίστοιχα. 

Πιο αναλυτικά, η διερεύνηση των υποθέσεων ξεκίνησε ύστερα από μήνυση, που υπέβαλλε στην Υπηρεσία πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η μήνυση αφορούσε σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών, που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω παράνομης διανομής του τηλεοπτικού σήματός τους, σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, διενεργήθηκε, προχθές (19-09-2013), από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 35χρονου στην Κέρκυρα. Κατά την έρευνα βρέθηκε δικτυακός ψηφιακός δορυφορικός δέκτης συνδεδεμένος με την τηλεόραση. Σε δυο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που βρέθηκαν επίσης στο σπίτι, εντοπίστηκε πλήθος αρχείων/προγραμμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την τροποποίηση των δεκτών.

Επίσης, εξακριβώθηκε πως ο χρήστης του υπολογιστή είναι και ο κάτοχος και διαχειριστής επίμαχου διαδικτυακού χώρου, μέσω του οποίου διαμοιραζόταν κωδικοποιημένα κλειδιά αποκρυπτογράφησης ξένων δορυφορικών πακέτων. Τέλος, βρέθηκαν αρχεία με λίστες ονομάτων – πελατών, οι οποίοι είχαν αγοράσει παράνομη συνδρομή, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται τουλάχιστον σε 40.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένας (1) δικτυακός ψηφιακός δορυφορικός δέκτης,
  • τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,
  • ένας (1) φορητός υπολογιστής,
  • ένας (1) εξωτερικός φορητός δίσκος

Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, καθώς επίσης εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, διενεργήθηκε χθες (20-09-2013) νομότυπη έρευνα στο σπίτι του 57χρονου στην Πρέβεζα, όπου βρέθηκαν δύο (2) δικτυακοί ψηφιακοί δορυφορικοί δέκτες συνδεδεμένοι με την τηλεόραση, οι οποίοι βρίσκονταν σε λειτουργία κατά την διάρκεια της έρευνας. Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκε εντός της οικίας εντοπίστηκε πλήθος αρχείων/προγραμμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την τροποποίηση των δεκτών.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Δύο (2) δικτυακοί ψηφιακοί δορυφορικοί δέκτες,
  • ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος και
  • δύο (2) εξωτερικοί αποθηκευτικοί δίσκοι

Στην τρίτη περίπτωση, διενεργήθηκε την 18-09-2013), νομότυπη έρευνα στο κατάστημα του 39χρονου στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) σκληρός δίσκος.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, και στις δύο περιπτώσεις, απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες σε βάρος των ανωτέρω θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS