ΑρχικήinetΠαρακάμφθηκε το Touch ID της Apple

Παρακάμφθηκε το Touch ID της Apple

Η ιστοσελίδα Chaos Computer Club ισχυρίζεται ότι είναι σε θέση να παρακάμψει το νέο χαρακτηριστικό Touch ID της Apple. Χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα κατάφεραν να παρακάμψουν την τελευταία τεχνολογία της Apple με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Για του λόγου το αληθές δημοσίευσαν ένα βίντεο που παρουσιάζει το τρόπο που το κατάφεραν.

Το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη φωτογραφίζεται με αναλυση 2400 dpi. Η εικόνα στη συνέχεια καθαρίζεται, αναστρέφεται και εκτυπώνεται με λέιζερ 1200 dpi πάνω σε ένα διαφανές φύλλο. Τέλος, απλώνετε ένα latex στο μοτίβο που δημιουργείται από το τόνερ πάνω στο διαφανές φύλλο. Μετά την σκλήρυνση – στέγνωμα, το λεπτό φύλλο latex μπορεί να αποχωριστεί από το φύλλο και στη συνέχεια τοποθετείται πάνω στον αισθητήρα για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο. Τόσο απλό. Φανταστείτε όμως ότι αφήνουμε τα δακτυλικά μας αποτυπώματα παντού.

Το νέο χαρακτηριστικό βιομετρικής ασφάλειας της Apple αν και είναι αρκετά επαναστατικό, έχει προκαλέσει πάρα πολλά σχόλια από ειδικούς και μη.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS