ΑρχικήinetΗ NASA πληρώνει 18.000 δολάρια για να μείνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας

Η NASA πληρώνει 18.000 δολάρια για να μείνετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι σας

Η NASA αυτή τη στιγμή ψάχνει εθελοντές για να μείνουν στο κρεβάτι για 70 ημέρες. Σωστά διαβάσατε, οι εθελοντές για το έργο τους θα πάρουν συνολικά 18.000 δολάρια. Προϋπόθεση είναι να μένουν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, παίζοντας παιχνίδια στο τηλέφωνό τους, διαβάζοντας βιβλία, κάνοντας skyping με φίλους, ή ακόμη και να συνεχίσουν να δουλεύουν σε δικά τους project αρκεί να το κάνουν στο κρεβάτι.

nasa-bed-study

Γιατί όλα αυτά;

Ο σκοπός της μελέτης είναι να ερευνήσει τα αποτελέσματα της μικροβαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα. Η μελέτη φυσικά προσομοιώνει τις επιπτώσεις των διαστημικών πτήσεων μακράς διάρκειας όπου οι αστροναύτες παραμένουν σε κλίνες για περίπου 70 ημέρες. Στο κρεβάτι το κεφάλι είναι γυρισμένο προς τα κάτω και σύμφωνα με τον Dr Cromwell, η κλίση αυτή κάνει τα υγρά του σώματος να στραφούν προς το άνω μέρος του σώματος, πυροδοτώντας καρδιαγγειακά προβλήματα τα οποία είναι παρόμοια με αυτά που βλέπουμε σε μια διαστημική πτήση.

“Βάζοντας κάποιον στο κρεβάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει επίσης ατροφία των μυών, καθώς και ατροφία της οστικής πυκνότητας” αναφέρει ο Dr Cromwell.

Όταν οι αστροναύτες περάσουν εβδομάδες επιπλέοντας ουσιαστικά στο διάστημα – δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν πάνω από ένα δάχτυλο για να σπρώξουν τον εαυτό τους και να βγουν από ένα δωμάτιο. Με αυτό τον τρόπο οι μύες τους ατροφούν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS