ΑρχικήinetΠρώτος ο Firefox σε δημοσκόπηση που εξέταζε ποιος browser είναι άξιος εμπιστοσύνης

Πρώτος ο Firefox σε δημοσκόπηση που εξέταζε ποιος browser είναι άξιος εμπιστοσύνης

Πριν από ένα μήνα περίπου οι αναγνώστες του Naked Security πήραν μέρος σε μια δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα. Το ερώτημα ήταν “Ποιο πρόγραμμα περιήγησης εμπιστεύεστε; Η απάντησή τους ήταν κατηγορηματική: Τον Firefox.

Η ερώτηση αυτή ήρθε μετά τις αποκαλύψεις των δράσεων της NSA και το αναφέρουμε γιατί πιθανά αν η ίδια ερώτηση γινόταν πριν από το σκάνδαλο, ίσως τα αποτελέσματα να ήταν διαφορετικά. Όπως και νά’χει όμως η αξιοπιστία είναι πάντα ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής των web browsers και δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό κριτήριο για αυτό.

mozilla-firefox

Τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης στο Web είναι όλα αρκετά ώριμα και σύνθετα προϊόντα. Η επιλογή ενός σωστού web browser είναι πλέον θέμα πολλών παραμέτρων. Βέβαια πάντα αυτά που εξετάζουμε πρώτα είναι η ταχύτητα, η ασφάλεια και ο σεβασμός στην ιδιωτική μας ζωή.

Η δημοσκόπηση είχε σαν απαντήσεις τα έξι πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στο Web – Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari και Chromium.

Ο Firefox της Mozilla, ο γραμμικός απόγονος των Netscape Navigator και του γραφικού προγράμματος περιήγησης στο Web του αρχικού NCSA Mosaic , ήταν ο μεγάλος νικητής .

Mozilla

Ο Firefox κατέκτησε σχεδόν τον διπλάσιο αριθμό ψήφων από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του, τον Google Chrome , και περισσότερους ψήφους από τον αιώνιο αντίπαλο και βετεράνο Internet Explorer .

Δείτε τα αποτελέσματα.
Firefox 50,5 %
Chrome 26.8 %
Internet Explorer 8.0 %
Safari 7.2 %
Opera 4.6 %
Χρώμιο 2,9 %

Η κακή εμφάνιση του Internet Explorer είναι αξιοσημείωτη , αλλά ίσως δεν προκαλεί έκπληξη μετά από τα τόσα λάθη της Microsoft αλλά και με την ιστορία της NSA.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι η διαφορά μεταξύ του Mozilla και του Chrome. Και οι δύο browsers είναι καθιερωμένα και γνωστά projects ανοικτού κώδικα, και οι δύο τρέχουν σε Windows, Mac και Linux, σε αντίθεση με τον Explorer ή τον Safari.

Ίσως οι χρήστες του Chrome να είναι πιο ρεαλιστικοί στο τι εμπιστεύονται ή ίσως να είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν ψηφίζουν στις δημοσκοπήσεις του διαδικτύου. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε και την NSA. Αυτά που ισχυρίζεται η Google περί ασφάλειας ίσως να μην είναι πλέον πειστικά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS