ΑρχικήinetΚαταπέλτης η Dilma Rousseff για τις ΗΠΑ στην σημερινή σύνοδο του ΟΗΕ

Καταπέλτης η Dilma Rousseff για τις ΗΠΑ στην σημερινή σύνοδο του ΟΗΕ

dilmaΗ Πρόεδρος της Βραζιλίας Dilma Rousseff κατήγγειλε τις πρακτικές επιτήρησης των ΗΠΑ στην χώρα της σε μια συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από τη συνεδρίαση, η Rousseff ήθελε χρόνο για μια πλήρη αναφορά στα προγράμματα επιτήρησης της NSA κατά τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, αποκαλώντας τα “παραβίαση του διεθνούς δικαίου”. Ανάφερε επίσης ότι μια τέτοια πράξη απειλεί την ελευθερία του λόγου και της δημοκρατίας.

“Όπως πολλοί άλλοι Λατίνο-Αμερικανοί, αγωνίστηκα ενάντια του αυταρχισμού και της λογοκρισίας, και δεν μπορώ παρά να υπερασπιστώ, με ένα ασυμβίβαστο τρόπο, το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή των πολιτών και της κυριαρχίας της χώρας μου. Με την απουσία του δικαιώματος της ιδιωτικής ζωής, δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ελευθερία έκφρασης και γνώμης, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία. Σε περίπτωση απουσίας του σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας, δεν υπάρχει καμία βάση για μια σχέση μεταξύ των Εθνών,” δήλωσε η Rousseff στους ηγέτες του κόσμου.

Επέκρινε, επίσης, το γεγονός ότι η Βραζιλία είχε γίνει στόχος των ΗΠΑ. “Η κυριαρχία μιας χώρας δεν μπορεί ποτέ να επιβεβαιώνεται εις βάρος της κυριαρχίας μιας άλλης”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS