ΑρχικήinetΕιδικός στην ασφάλεια: Η NSA μας κάνει όλους λιγότερο ασφαλείς

Ειδικός στην ασφάλεια: Η NSA μας κάνει όλους λιγότερο ασφαλείς

microsoft nsaΟι διαρροές της NSA δεν βοηθούν απλά εκείνους που επιδιώκουν να μηνύσουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά και εκείνους που από καιρό έχουν υποψιαστεί ότι συμβαίνουν αυτά τα πράγματα: την κοινότητα της ασφάλειας.

Σε μια συνέντευξη για το TechnologyReview, ο Bruce Schneier, κρυπτογράφος που συνεργάζεται ήδη με την εφημερίδα The Guardian για την κατανόηση των εγγράφων που διέρρευσε ο Edward Snowden, λέει ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κανένα στοιχείο και καμία απόδειξη σχετικά με τις υποτιθέμενες παρακολουθήσεις.

Τώρα όμως, με τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει αποκαλύπτεται το πόσο ισχυρή και διαδεδομένη είναι η εποπτεία της NSA, καθώς και σε ποιο βαθμό έχει επιτάξει ολόκληρο το διαδίκτυο η NSA, το οποίο και έχει μετατρέψει σε μια πλατφόρμα παρακολούθησης.

Ο Schneier αναφέρει: «Βλέπουμε ότι η NSA συνέλεξε τα δεδομένα από τους παρόχους cloud που χρησιμοποιούμε: Google, Facebook, Apple, Yahoo κλπ. Παρατηρούμε ότι η NSA συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ και πολλές άλλες σε όλο τον κόσμο, για τη συλλογή δεδομένων.»

Και παρά τα όσα συνεχίζει να λέει η NSA, ότι η ζωή είναι ασφαλέστερη, ο ειδικός ασφάλειας πιστεύει το ακριβές αντίθετο.

Στη δημοσίευση αναφέρει: «Οι ενέργειες της NSA μας κάνουν όλους λιγότερο ασφαλείς. Δεν κατασκοπεύουν απλά τους κακούς, αποδυναμώνουν σκόπιμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο για όλους.»

Επιπλέον, όλες οι υποκλοπές βοηθούν στην ανάπτυξη της τεχνικής υποδομής για ένα αστυνομικό κράτος.

Secnews.gr

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS