ΑρχικήinetΠροσοχή στην εφαρμογή iMessage Chat για Android

Προσοχή στην εφαρμογή iMessage Chat για Android

Οι ειδικοί ασφαλείας και προγραμματιστές κινητών προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες των Android να μην εγκαταστήσουν μια εφαρμογή που υποτίθεται ότι είναι η Android έκδοση του iMessage της Apple. Η εφαρμογή έχει αφαιρεθεί ήδη από το Google Play, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Google, αλλά παραμένει διαθέσιμη σε διάφορες άλλες ιστοσελίδες.

imessage android 1

Το δωρεάν πρόγραμμα δεν έχει αναπτυχθεί από την Apple, αλλά από κάποιον Daniel Zweigart, ο οποίος έχει διαμοιράζει την εφαρμογή από πάρα πολλές μεγάλες ιστοσελίδες όπως και την download.com. Ενώ η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες των Android και στους χρήστες συσκευών της Apple να επικοινωνούν μεταξύ τους, δεν παρέχει καμία ασφάλεια.

Ο γνωστός Jay Freeman, ο προγραμματιστής ο οποίος είναι πίσω από την SaurikIT, ανέφερε ότι ενώ η εφαρμογή iMessage Chat μπορεί να συνδεθεί με την Apple, όλα τα δεδομένα που παιρνάνε από την εφαρμογή φτάνουν στην Apple από έναν διακομιστή που φιλοξενείται στην Κίνα.
Έτσι ο προγραμματιστής της εφαρμογής θα μπορούσε να συλλέγει όχι μόνο τα περιεχόμενα των μηνυμάτων , αλλά και ονόματα χρηστών, τους κωδικούς πρόσβασης, τα στοιχεία λογαριασμών της Apple αλλά και τους αριθμούς πιστωτικών καρτών.

Ένας άλλος προγραμματιστής για κινητά, ο Steven Troughton Smith από το Δουβλίνο, δήλωσε ότι η εφαρμογή είναι ικανή να κατεβάσει πρόσθετα apk στο παρασκήνιο.

Η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη για λιγότερο από ένα μήνα στο Google Play, αλλά είχε κατεβεί τουλάχιστον 10.000 φορές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS