ΑρχικήinetΗ φίλη μας η Siri και η απόφαση της IBM

Η φίλη μας η Siri και η απόφαση της IBM

Η υπηρεσία Siri της Apple που μας παρουσιάστηκε σαν επαναστατική τεχνολογία, μήπως τελικά εξυπηρετεί περισσότερους από τους ιδιοκτήτες των iPhones;
Σκεφτήκατε ποτέ γιατί η IBM απαγόρευσε την χρησιμοποίηση της υπηρεσίας Siri της Apple; Πολύ απλά δεν επειδή δεν ήθελε οι συλλογισμοί των εργαζομένων της να υπάρχουν κάπου μέσα σε έναν server της Apple. Η απαγόρευση ήρθε πριν τις ανακοινώσεις του Snowden για την συνεργασία Apple και NSA. Προφητική κίνηση; Ποιος ξέρει..

Η υπηρεσία Siri, λόγω των προβλημάτων της lockscreen του iPhone εκθέτει προσωπικά σας δεδομένα.
Δεν το πιστεύετε; Κάντε το πείραμα που πραγματοποίησε ένας αναγνώστης του Naked Security της Sophos.
Με κλειδωμένη οθόνη κρατείστε πατημένο το Home button παρατεταμένα μέχρι να εμφανιστεί η υπηρεσία Siri και αρχίστε να ρωτάτε την Apple, ποια είναι η διεύθυνση σας, ή ζητήστε της να σας δείξει το τελευταίο νούμερο που καλέσατε, ή ακόμα να στείλει SMS σε κάποιον.
siriΦυσικά όλες αυτές οι πληροφορίες είναι αποθηκευμένες στους servers της Apple.

Η κυκλοφορία του νέου iPhone και οι 9 εκατομμύρια πωλήσεις έδειξαν ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των δεδομένων του. Ή ακόμα και αν ενδιαφέρεται, φαίνεται να το ξεχνάει με την πρώτη παρουσίαση κάποιας συσκευής που θα τους κάνει να ξεχωρίζουν, στην παρέα, στο σχολείο κλπ.

Η Apple από την άλλη, επαναπαυμένη με το γεγονός ότι οι οπαδοί της είναι από τους πιο φανατικούς που υπάρχουν καθυστερεί χαρακτηριστικά στην παράδοση ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας και όχι εντυπωσιασμού.

Όσο για το Siri στη lockscreen, προς το παρόν απενεργοποιήστε το από την διαδρομή Ρυθμίσεις | Γενικά | Lock Passcode και απαγορεύστε την πρόσβαση στο Siri .

Για ακόμη περισσότερη ασφάλεια απλά ακολουθήστε το παράδειγμα της IBM και απενεργοποιήστε το Siri εντελώς .

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS