ΑρχικήinetΗ 17-χρονη Eric Chen μεγάλη νικήτρια του Google Science Fair

Η 17-χρονη Eric Chen μεγάλη νικήτρια του Google Science Fair

Το ξύδι και η μαγειρική σόδα χάρισε σε μια διαγωνιζόμενη του Google Science Fair μια υποτροφία αξίας 50.000 δολαρίων και όχι μόνο.

Η μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της ομάδας εφήβων ήταν η 17-χρονη Eric Chen από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, της οποίας το project αφορούσε μια νέα προσέγγιση για την καταπολέμηση της γρίπης.

google-science-fair-20131

“Η εμφάνιση των νέων εξαιρετικά θανατηφόρων ιών της γρίπης, H5N1 και H7N9 αποτελεί σοβαρή απειλή για τον κόσμο,” αναφέρει η Chen στη σελίδα του project της. Η έρευνά μου αποκάλυψε ενώσεις που θα αντιμετωπίσουν μια πρωτεΐνη του ιού, την ενδονουκλεάση.

“Με το συνδυασμό computer modeling και βιολογικές μελετών, εντόπισα μια σειρά από καινοτόμες, ισχυρούς αναστολείς της ενδονουκλεάσης,” αναφέρει η Chen έγραψε. “Πραγματοποίησα επίσης εκτενής δομική ανάλυση και περαιτέρω σχεδιασμό για την βελτιστοποίηση των αντί-γριπηκών υποψήφιων φαρμάκων.”

Τη Δευτέρα, η Chen πήρε σαν δώρο μια υποτροφία αξίας 50.000 δολαρίων και ένα ταξίδι για τα νησιά Γκαλαπάγκος με το National Geographic.

Οι νικητές και στις άλλες ηλικιακές ομάδες περιλαμβάνουν ένα 16-χρονο, τον Elif Bilgin από την Τουρκία, ο οποίος δημιούργησε βιοπλαστικό από φλούδες μπανάνας. Ένας 15-χρονος ο Ann Makosinski από τον Καναδά, κατασκεύασε ένα φακό που λειτουργεί αποκλειστικά με τη θερμότητα του σώματος. Τελευταίος νικητής ο 14-χρονος Viney Kumar από την Αυστραλία, ο οποίος δημιούργησε μια εφαρμογή που επιτρέπει στους οδηγούς να γνωρίζουν πότε ένα ασθενοφόρο προηγείται στον δρόμο τους, έτσι ώστε οι δρόμοι να μπορούν να αδειάζουν γρηγορότερα.

Όλοι οι νικητές έλαβαν από μια υποτροφία αξίας 25.000 δολαρίων και, μαζί με την Chen, ένα Chromebook, ένα tabler, ένα Lego Mindstorms kit και συνδρομές στο National Geographic και το Scientific American, σύμφωνα με το Business Insider.

Το Google Science Fair είναι ένας παγκόσμιος online διαγωνισμός για όλες τις μαθητικές ηλικίες, από τα 13 έως τα 18. Οι έφηβοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2014 τον Ιανουάριο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS