ΑρχικήinetΤα κύτταρα της καρδιάς "μιλάνε" μεταξύ τους

Τα κύτταρα της καρδιάς “μιλάνε” μεταξύ τους

Heart-Cells-Talk-to-One-Another

Τα κύτταρα που συνθέτουν την ανθρώπινη καρδιά “μιλάνε” ο ένα με το άλλο με τη βοήθεια ενός νευροδιαβιβαστή που είναι γνωστός ως ακετυλοχολίνη (ACH, για συντομία). Οι ερευνητές που μελέτησαν το φαινόμενο εξηγούν ότι, το σύστημα αυτό επιτρέπει στα κύτταρα να ρυθμίζουν καλύτερα δραστηριότητα της καρδιάς.

Σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο The FASEB Journal, οι ειδικοί εξηγούν ότι, μέχρι πρόσφατα, πιστευόταν ότι το νευρικό σύστημα ελέγχει μόνο του την δραστηριότητα της καρδιάς.

Ωστόσο, με δεδομένο το γεγονός ότι ο αριθμός των νεύρων που ελέγχουν την καρδιά είναι αρκετά χαμηλός, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο υποψιάζονται ότι κάποιος άλλος μηχανισμός πρέπει να είναι στο παιχνίδι.

Αποδεικνύεται ότι, όταν ένα νεύρο δώσει ένα σήμα, τα κύτταρα της καρδιάς το λαμβάνουν και στη συνέχεια το διαβιβάζουν από το ένα στο άλλο με την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης.

Και εξηγεί ο Robert Gros, PhD, στο EurekAlert : “Το νεύρο στέλνει ένα μήνυμα και μεμονωμένα κύτταρα της καρδιάς λαμβάνουν αυτό το σήμα. Μπορούν να μεταγάγει το σήμα με την απελευθέρωση της ACh από το ένα κύτταρο στο άλλο. Είναι η διάδοση του σήματος αυτού που ρυθμίζει την καρδιά. Ένα νευρωνικό σύστημα είναι βασισμένο σε νεύρα, αλλά τώρα μιλάμε για ένα μη-νευρωνικό σύστημα, το οποίο σημαίνει ότι δεν είναι σε κανένα νευρικό ιστό, αλλά βρίσκεται στα κύτταρα της καρδιάς τους ».

Οι ερευνητές επιθυμούν τώρα να διερευνήσουν πως η καρδιακή ανεπάρκεια επηρεάζει την ικανότητα των κυττάρων να επικοινωνούν μεταξύ τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS