ΑρχικήinetΕκτυπώστε το δικό σας ρομπότ

Εκτυπώστε το δικό σας ρομπότ

Ο Brian David Johnson της Intel έχει σαν στόχο να κάνει το ρομπότ-καθημερινό σύντροφο πραγματικότητα και να τον βάλει σε κάθε σπίτι. Του έλειπε ο τρόπος και μάλλον φαίνεται ότι τον βρήκε. Η εκτύπωση 3D.

Πριν από μια δεκαετία ο Johnson ανέπτυξε ένα σχέδιο ρομπότ με παιδικά χαρακτηριστικά που ήταν φιλικό και πολύ εύκολο στην κατασκευή του. Το ονόμασε Jimmy.

rb

Με λίγη βοήθεια, ο Johnson μετέτρεψε το σχέδιό του σε σχεδιαγράμματα που ο καθένας μπορεί τώρα να τα κατεβάσει και να χρησιμοποιήσετε για να εκτυπώσει κομμάτι-κομμάτι το ρομπότ σε ένα 3D εκτυπωτή. Τα σχέδια δείχνουν επίσης πως μπορεί κάποιος να δημιουργήσει δικά του ρομποτικά ανταλλακτικά για να αποκτήσει το Jimmy του μια ιδιαίτερη μορφή. Η πλατφόρμα είναι open-source και app-based, οπότε οι κατασκευαστές ρομπότ μπορούν εύκολα να αναπτύξουν το δικό τους λογισμικό για τον Jimmy.

Η εκτύπωση κατεβάζει το κόστος του ρομπότ αρκετές χιλιάδες δολάρια.

Αλλά τι μπορείτε να κάνετε με το εκτυπωμένο ρομπότ σας; Ο Johnson έχει πολλές ιδέες. Το ρομποτάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σύντροφος, ή σαν ένα προσωπικό bot υπενθυμίσεων.

Download the free book (PDF)
21ST CENTURY ROBOT

Δείτε το βίντεο του Mashable

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS