ΑρχικήinetΣυνελήφθη 30χρονη Πολωνή για ληστείες σε βάρος ανδρών, τους οποίους προσέγγιζε μέσω...

Συνελήφθη 30χρονη Πολωνή για ληστείες σε βάρος ανδρών, τους οποίους προσέγγιζε μέσω διαδικτύου

Συνελήφθη από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 30χρονη Πολωνή η οποία κατηγορείται για διάπραξη ληστειών σε βάρος ανδρών, τους οποίους προσέγγιζε μέσω διαδικτύου.

26092013-ypoadhe

Είχε δημιουργήσει « προφίλ» σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για γνωριμίες, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, και μέσω αυτής ερχόταν σε επικοινωνία με τα ανυποψίαστα θύματά της

Στις συναντήσεις τους έριχνε υπνωτική ουσία στο ποτό τους και στη συνέχεια τους αφαιρούσε διάφορα χρήματα ή αντικείμενα αξίας

Στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr , οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη χθες (25.09.2013) το απόγευμα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, 30χρονη Πολωνή υπήκοος, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστειών σε βάρος ανδρών, τους οποίους προσέγγιζε μέσω του διαδικτύου και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Για να πετύχει το στόχο της είχε δημιουργήσει « προφίλ» σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για γνωριμίες, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο και μέσω αυτού ερχόταν σε επικοινωνία με τα ανυποψίαστα θύματά της.

Συγκεκριμένα, αφού τους έπειθε με το πρόσχημα της ερωτικής συνεύρεσης να έρθουν σε προσωπική επαφή, μετέβαινε με τα οχήματά τους σε διάφορα σημεία ή στις κατοικίες τους και χωρίς να γίνει αντιληπτή έριχνε υπνωτική ουσία στο ποτό τους. Στη συνέχεια, και αφού οι ίδιοι είχαν περιέλθει σε κατάσταση αδυναμίας ή ύπνωσης, αφαιρούσε διάφορα χρήματα ή αντικείμενα αξίας από τα αυτοκίνητα ή από το εσωτερικό των οικιών.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχει προκύψει ότι από αρχές Ιουνίου, με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης αφαίρεσε διάφορα χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας από τουλάχιστον πέντε (5) άνδρες, με τους οποίους είχε μεταβεί στις οικίες τους ή σε διάφορα σημεία και περιοχές της Αττικής.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψη της δράστιδας, πραγματοποιήθηκε εμπεριστατωμένη ψηφιακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας & Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν την 30χρονη χθες (25.09.2013) το απόγευμα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της στο Αιγάλεω, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, αλλά και στην κατοχή της, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, πολλά από τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν:

επτά (7) κινητά τηλέφωνα και πέντε (5) επώνυμα ρολόγια χειρός
δυο (2) φορητά μέσα αναπαραγωγής μουσικής και δυο (2) φορητοί Η/Υ
δέκα (10) ζευγάρια μανικετόκουμπα και πέντε (5) κάρτες αναλήψεων διαφόρων τραπεζών
ιδιόχειρες σημειώσεις και ένα (1) μέσο εκτόξευσης χημικών ουσιών (SPRAY) καθώς και
ποσότητα σκόνης λευκού χρώματος διερευνώμενης χημικής συνθέσεως, μέσα σε πλαστικό ποτήρι, η οποία θα αποσταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η 30χρονη αλλοδαπή οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS