ΑρχικήinetΓια όσους χρησιμοποιούν Internet Explorer, ενημερώστε ή αλλάξτε browser

Για όσους χρησιμοποιούν Internet Explorer, ενημερώστε ή αλλάξτε browser

Όλοι εσείς που χρησιμοποιείτε Internet Explorer θα πρέπει να πάρετε άμεσα προφυλάξεις αφού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο κώδικας του exploit για την τελευταία zero-day ευπάθεια στο πρόγραμμα περιήγησης κυκλοφορεί ευρέως στους κύκλους των hackers.

Internet Explorer

Σύμφωνα με τον ανώτερο τεχνικό διευθυντή του Rapid7, κ.Ross Barrett, το exploit code είναι τώρα πια ευρέως διαδεδομένο στο διαδίκτυο. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ίδιος υπέβαλε το exploit code στο Virus Total και το Scumware.

Οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύονται συνήθως αδυναμίες που ανακαλύπτουν στις ιστοσελίδες, για παράδειγμα, εκμεταλλεύονται τις παλαιές εκδόσεις του WordPress για να ανεβάσουν το δικό τους κακόβουλο λογισμικό στους servers που φιλοξενούν τις ιστοσελίδες. Στη συνέχεια, μέσω επιθέσεων spam ή phishing, οδηγούν ανυποψίαστους χρήστες σε αυτά τα sites, τα οποία με τη σειρά τους περνάνε το κακόβουλο φορτίο τους στους υπολογιστές των θυμάτων μέσω της ευπάθειας του Internet Explorer. Το πάρτι των hackers δεν έχει τελειωμό καθώς σύμφωνα με την StatCounter, ο Internet Explorer 8 και ο 9 αντιπροσωπεύουν το 20,15% του συνόλου των browsers.

Το να μην χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer προς το παρόν φαίνεται να είναι μια πολύ καλή ιδέα. Για εκείνους που επιμένουν να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft καλό θα ήταν να εγκαταστήσουν όλα τα patches.

Αν δεν το έχετε κάνει διαβάστε την παρακάτω δημοσίευση

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS