Αρχικήinet22 ώρες χρειάζονται οι hackers για την αξιοποίηση ενός γεγονότος

22 ώρες χρειάζονται οι hackers για την αξιοποίηση ενός γεγονότος

Ερευνητές ασφαλείας από την Commtouch Security υπολόγισαν πόσο χρονικό διάστημα χρειάζονται οι hackers για να εκμεταλλευτούν ένα γεγονός που δημοσιεύεται στα μέσα ενημέρωσης. Κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, ο μέσος χρόνος μεταξύ της δημοσιοποίησης του γεγονότος και της αξιοποίησής του από τους hackers ήταν περίπου 22 ώρες.

Οι έκτακτες ειδήσεις ​​είναι συχνά αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου αφού τις χρησιμοποιούν για την διανομή malware. Έχουμε δει κακόβουλες καμπάνιες που χρησιμοποίησαν τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, με τις διαρροές της NSA, τις πρόσφατες συγκρούσεις στη Συρίας, αλλά και της εκλογής του νέου Πάπα.

Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ότι τους τελευταίους μήνες, ο μέσος χρόνος έναρξης διανομής malware χρησιμοποιώντας μια έκτακτη είδηση ​​έχει αρχίσει να μειώνεται.

Για παράδειγμα, η είδηση ​​για την εκλογή του Πάπα το Μάρτιο ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης 55 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος. Οι βομβιστικές επιθέσεις στην Βοστώνη τον Απρίλιο χρησιμοποιήθηκαν μετά από 27 ώρες.

Τα πιο πρόσφατα γεγονότα όπως η γέννηση του βασιλικού μωρού, ο Edward Snowden και η Συρία αξιοποιήθηκαν ακόμα πιο γρήγορα.

Commtouch Security

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS