ΑρχικήinetΗ NSA και η σχέση της με τα κοινωνικά δίκτυα

Η NSA και η σχέση της με τα κοινωνικά δίκτυα

microsoft nsaΟι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης περιέχουν πάρα πολλές πληροφορίες για τον καθένα από εμάς, ανάλογα με το τι θα επιλέγουμε να μοιραστούμε στο διαδίκτυο. Η NSA φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει το γεγονός ανεκμετάλλευτο.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο της New York Times, με βάση τα αρχεία που έχουν παραχωρηθεί από τον Snowden, η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ εκμεταλλεύεται όλες τις προσωπικές πληροφορίες που προέρχονται από τα κοινωνικά δίκτυα, δημιουργώντας έτσι μεγάλη συλλογή μεταδεδομένων και πολυσύνθετα γραφήματα κοινωνικών δεσμών για τους κατασκοπευτικούς σκοπούς τους.

Η πρακτική αυτή είναι σε εξέλιξη για πολύ καιρό, και δεν στοχεύει μόνο τους αλλοδαπούς. Από τον Νοέμβριο του 2010, οι αξιωματούχοι της NSA έδωσαν μέσα το πράσινο φως για να εφαρμόσει την ίδια πρακτική και στα δεδομένα που προέρχονται από τους Αμερικάνους.

Η στροφή αυτή της κατασκοπευτικής πολιτικής είχε σαν στόχο να βοηθήσει την υπηρεσία να “ανακαλύψει και να παρακολουθήσει” συνδέσεις μεταξύ των ξένων στόχων και των πολιτών των ΗΠΑ, σύμφωνα με ένα έγγραφο που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2011.

Ο κατάλογος των πηγών που χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία περιλαμβάνει προφίλ στο Facebook, ασφαλιστικές πληροφορίες, τραπεζικούς κωδικούς, πληροφορίες θέσης GPS, μητρώα περιουσιακών στοιχείων, πολιτικά πιστεύω και πεποιθήσεις, φορολογικά στοιχεία, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα πολυσύνθετο προφίλ για κάθε στόχο τους.

Η NSA τελικά συλλέγει δεδομένα από τους Αμερικανούς, κάτι που το αρνείται από την αρχή που άρχισαν οι διαρροές με τις δράσεις της. Ήταν βέβαια αναμενόμενο να το αρνηθεί, τι να έλεγε άλλωστε;

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS