ΑρχικήinetTo malware Fort Disco επιστρέφει ανανεωμένο για επιθέσεις brute-force σε emails και...

To malware Fort Disco επιστρέφει ανανεωμένο για επιθέσεις brute-force σε emails και ftps

security-protection-hackingΈνα malware που είχε κατασκευαστεί με στόχο να πραγματοποιεί επιθέσεις brute-force εναντίον ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress και το Joomla έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται για επιθέσεις σε e-mail και FTP servers.

Το κακόβουλο λογισμικό που είναι γνωστό σαν Fort Disco ανακαλύφθηκε τον Αύγουστο από ερευνητές της Arbor Networks. Η εταιρεία εκτιμά ότι τότε είχε μολύνει πάνω από 25.000 υπολογιστές με Windows και είχε χρησιμοποιηθεί για να μαντέψει κωδικούς πρόσβασης διαχειριστών για πάνω από 6.000 ιστοσελίδες με WordPress, Joomla και DataLife.

Μόλις μολύνει έναν υπολογιστή, το malware συνδέεται με τον server διοίκησης και ελέγχου (C&C) για να πάρει οδηγίες, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν μια λίστα στόχων με χιλιάδες ιστοσελίδες και λεξικά κωδικών πρόσβασης που θα βοηθήσουν την προσπάθεια του κακόβουλου λογισμικού να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς των διαχειριστών.

Το malware ονομάζεται Fort Disco και φαίνεται να εξελίσσεται, σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Abuse.ch μια υπηρεσία που εντοπίζει botnet. Αυτή τη φορά φαίνεται να χτυπάει λογαριασμούς POP3 και FTPs, αναφέρει η InfoWorld.

Το Post Office Protocol, έκδοση 3 (POP3) επιτρέπει στα email clients να συνδεθούν με τους διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να ανακτήσουν τα μηνύματα από τους υπάρχοντες λογαριασμούς.

Ο διακομιστής C&C στη συγκεκριμένη παραλλαγή του Disco Fort απαντά με έναν κατάλογο domains που συνοδεύεται από αντίστοιχες εγγραφές MX (εγγραφές ανταλλαγής αλληλογραφίας). Οι εγγραφές MX διευκρινίζουν ποιοι servers χειρίζονται την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τα συγκεκριμένα domains.

Ο διακομιστής C&C παρέχει επίσης μια λίστα τυποποιημένων λογαριασμών email – συνήθως με πληροφορίες για τα emails admin, info και support – για για να προσπαθήσει το κακόβουλο λογισμικό με brute-force να ανακαλύψει τον κωδικό πρόσβασης, όπως αναφέρει η Abuse.ch.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS