ΑρχικήinetΨεύτικη εφαρμογή Adblock Plus φιλοξενείται στο Google Play

Ψεύτικη εφαρμογή Adblock Plus φιλοξενείται στο Google Play

Fake-AdBlock-Plus-App-Hosted-on-Google-Play-Hides-Adware

Ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν μια ψεύτικη εφαρμοφή Adblock Plus Android στο Google Play. Σε αντίθεση με την αντίστοιχη νόμιμη εφαρμογή, η οποία έχει σχεδιαστεί για να μπλοκάρει τις διαφημίσεις, το ψεύτικο έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί τις διαφημίσεις.

Σύμφωνα με τον ερευνητή της Kaspersky, τον
Dmitry Bestuzhev, το ψεύτικο Adblock Plus κρύβει ένα κομμάτι που ανιχνεύεται από το Kaspersky ως HEUR: AdWare.AndroidOS.Starsys.b.

Μόλις η εφαρμογή εγκατασταθεί σε μια συσκευή Android, είναι σε θέση να εκτελέσει διάφορες εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάγνωσης των επαφών, της επίδρασης στα SMS μηνύματα, της ανάγνωσης και καταγραφής αρχείων και της πρόσβασης στο Διαδίκτυο και στο Bluetooth του τηλεφώνου.

Οι “κακές γλώσσες” λένε ότι η εφαρμογή αυτή βοηθά τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να κερδίσουν χρήματα μέσω του RevMob mobile ad network, το οποίο πληρώνει τους χρήστες για κλικς και εγκαταστάσεις λογισμικού του.

Ευτυχώς, η Google έχει αφαιρέσει το ψεύτικο Adblock Plus από το Google Play.

Κάντε όμως ένα έλεγχο μήπως και το έχετε ήδη εγκαταστήσει….  και το σημαντικότερο …. Για να μην καταλήξετε με τέτοια αναξιόπιστα προγράμματα στο smartphone σας, ελέξτε πριν εγκαταστήσετε οτιδήποτε ποιός είναι ο προγραμματιστής της εφαρμογής και τι αξιολογήσεις και σχόλια έχει η ίδια η εφαρμογή.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS