ΑρχικήinetΠάνω από τους μισούς ιδιοκτήτες Android δεν χρησιμοποιούν λογισμικό ασφαλείας

Πάνω από τους μισούς ιδιοκτήτες Android δεν χρησιμοποιούν λογισμικό ασφαλείας

android-trojanΌλοι γνωρίζουμε ότι το Android είναι σήμερα η αγαπημένη κινητή πλατφόρμα για τα κακόβουλα λειτουργικά. Ωστόσο, πάνω τους μισους ιδιοκτήτες Android smartphones και tablets δεν έχουν εγκαταστήσει ποτέ κάποιο λογισμικό ασφάλειας.

Η Kaspersky Lab και η B2B International δημοσίευσαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας σχετικά με την ασφάλεια στα Androids. Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο το 40% των ιδιοκτητών smartphone και το 42% ιδιοκτητών tablets έχουν εγκατεστημένο κάποιο λογισμικό ασφάλειας.

Οι υπόλοιποι λένε ότι βασίζονται στις περιορισμένες δυνατότητες ασφάλειας του λειτουργικού τους συστήματος, και στο ένστικτό τους.

Ο αριθμός των δειγμάτων malware για Android που εντοπίστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 ήταν 47.000. Αν συγκρίνουμε τον αριθμό αυτό με το σύνολο των δειγμάτων που εντοπίστηκαν το 2012 (35.000), είναι σαφές ότι οι διαδικτυακές απειλές αυξάνονται.

Το λειτουργικό Android είναι πολύ “αγαπημένο” από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου όχι μόνο λόγω της δημοτικότητάς του, αλλά και λόγω της λειτουργικότητάς του. Το Malware που αναπτύσσουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή μηνυμάτων κειμένου σε αριθμούς που χρεώνουν τον ιδιοκτήτη και γενικότερα μπορούν και μετατρέπουν το smartphone σε μια κατασκοπευτική συσκευή που οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να υποκλέψουν ευαίσθητες πληροφορίες.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους βέβαια όλους τους ιδιοκτήτες Android να εγκαταστήσουν λογισμικό ασφαλείας στις συσκευές τους. Και για να τα λέμε όλα, όχι πως η παραπάνω συμβουλή από την Kaspersky δεν κρύβει σκοπιμότητες…

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS