ΑρχικήinetΤο Firefox 26 έρχεται με σοβαρές βελτιώσεις στην χρήση μνήμης

Το Firefox 26 έρχεται με σοβαρές βελτιώσεις στην χρήση μνήμης

mozilla-firefox

Το Firefox κάνει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις στην χρήση μνήμης αλλάζοντας τον τρόπο που  χειρίζεται τις εικόνες. Μέχρι και το Firefox 23, όλες οι εικόνες από μια σελίδα κατέβαιναν, επεξεργάζονταν, δηλαδή αποκωδικοποιούνταν, και στη συνέχεια να διατηρώντουσαν στη μνήμη για όσο χρονικό διάστημα η σελίδα έμεινε στο προσκήνιο.

Αυτό σήμαινε ότι πολλή μνήμη χρησιμοποιούνταν άσκοπα, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν πραγματικά αισθητό εκτός από τις σελίδες με πολλές εικόνες.

Με την είσοδο του Firefox 24, την version που τρέχει τώρα δηλαδή,  η τεχνική άλλαξε προκειμένου να γίνει ο περιηγητής πιό γρήγορος και έτσι οι εικόνες που δεν είναι ορατές σε κάθε δεδομένη στιγμή να απορρίπτονται από τη μνήμη, ακόμη και αν όλα αυτά αποκωδικοποιούνται πρώτα.

Στο επερχόμενο Firefox 26, αυτό θα αλλάξει ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε μόνο οι ορατές εικόνες θα αποκωδικοποιούνται και θα αποθηκεύονται στη μνήμη.Και μάλιστα χωρίς αυτές οι αλλαγές να επηρεάζουν την ταχύτητα κύλισης.

 

H Mozilla αναφέρει σχετικά: Οι βελτιώσεις είναι σαφώς ορατές και δείχνουν πώς διαφορετικές εκδόσεις του Firefox μπορούν να χειριστούν μια σελίδα με βαριές εικόνες. Στο Firefox 23 χρήση μνήμης ανεβαίνει μέχρι περίπου τα 3GB και μένει εκεί για όσο διάστημα η σελίδα είναι ανοιχτή. Στο Firefox 24, εξακολουθεί να υπάρχει μια αρχική μέγιστη αιχμή, αλλά η χρήση της μνήμης πέφτει μετά από λίγο. Με Firefox 26, η χρήση της μνήμης παραμένει σε χαμηλά επίπεδα σε μερικές εκατοντάδες MB κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS