ΑρχικήinetΜέδουσες ανάγκασαν πυρηνικό σταθμό στη Σουηδία να κατεβάσει διακόπτες

Μέδουσες ανάγκασαν πυρηνικό σταθμό στη Σουηδία να κατεβάσει διακόπτες

Jellyfish-Force-Nuclear-Power-Plant-in-Sweden-to-Shut-Down

Η περασμένη Κυριακή, ένα σμήνος από μέδουσες κατάφερε να κάνει κάτι που οι περιβαλλοντολόγοι προσπαθούν πολύ καιρό τώρα: να αναγκάσουν ένα πυρηνικό εργοστάσιο να κλείσει.

Πρόκειται για το πυρηνικό εργοστάσιο Oskarshamn στη Σουηδία.

Προφανώς, οι μέδουσες στηρίχθηκαν σε ένα πολύ πονηρό σχέδιο για να επιτύχουν το εγχείρημά τους.

Σύμφωνα με την Mirror οι μέδουσες κολύμπησαν μέσα σε σωλήνες που μεταφέρουν κρύο νερό για τις τουρμπίνες του πυρηνικού σταθμού. Όταν εισήλθαν αρκετές από αυτές στο περιορισμένο χώρο των σωληνώσεων, οι σωλήνες βούλωσαν.

Μετά την ενεργοποίηση των συναγερμών ασφαλείας και έχοντας να αντιμετωπίσουν άγνωστο αριθμό εισβολέων, οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να απενεργοποιήσουν τον αντιδραστήρα Νο 3.

Οι τεχνικοί εργάστηκαν πυρετωδώς και κατάφεραν να καθαρίσουν τους σωλήνες του σταθμού από τον εχθρό, και τώρα ετοιμάζονται να ξανά ξεκινήσουν τον αντιδραστήρα.

Όλα αυτά ακούγονται αρκετά ενδιαφέροντα, αφού όπως φαίνεται αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μέδουσες σαμποτάρουν πυρηνικό σταθμό. Πολλές παρόμοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στο παρελθόν, καθώς στις μέδουσες αρέσει αυτό το είδος των νερών.

Δεν τους νοιάζει αν υπάρχουν φύκια, δεν τους νοιάζει αν η συγκέντρωση του οξυγόνου είναι χαμηλή….. Απλά τα ψάρια  αφήνουν το πεδίο ελεύθερο… και οι μέδουσες βρίσκουν έδαφος και αναλαμβάνουν το οικοσύστημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS