ΑρχικήinetSilk Road: από ναρκωτικά μέχρι επαγγελματίες δολοφόνοι, όλα στα χέρια του FBI

Silk Road: από ναρκωτικά μέχρι επαγγελματίες δολοφόνοι, όλα στα χέρια του FBI

Όπως αναφέραμε πρώτοι σε προηγούμενη δημοσίευση το FBI συνέλαβε τον Ross Ulbricht, 29 ετών, που ήταν ο ιδιοκτήτης και ο διαχειριστής του ” Silk Road”, μια υπόγεια ιστοσελίδα που του έχει επιφέρει γύρω στο 1,2 δις δολάρια τους τελευταίους 30 μήνες, από τη διακίνηση παράνομων ναρκωτικών, malware και εργαλεία hacking.

Οι αρχές κατασχέσαν επίσης γύρω στα 26.000 Bitcoins αξίας περίπου 3.6 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ulbricht συνελήφθη την Τρίτη στο Σαν Φρανσίσκο και θα παρουσιαστεί στο ομοσπονδιακό δικαστήριο αργότερα σήμερα.

Silkroad

Ο Ulbricht είναι απόφοιτος του 2006 από το Πανεπιστήμιο του Τέξας με πτυχίο στη φυσική. Ο Ulbricht σαν μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania ξεκίνησε το Silk Road.
Χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Dread Pirate Roberts, και κατηγορείται για τη λειτουργία μιας άκρως επαγγελματικής υπόγειας ιστοσελίδας που χρησιμοποιούσε για να κερδίζει χρήματα αφού ήταν τόπος συνάντησης πωλητών παράνομων προϊόντων και εκατοντάδων χιλιάδων πελάτων από όλο τον κόσμο.

ross_ulbricht_woods

Το Σεπτέμβριο, το Silk Road είχε πάνω από 13.000 καταχωρήσεις παρανόμων ουσιών, όπως κάνναβη, LSD, ηρωίνη, μεθαμφεταμίνη, όπιο, και συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα ναρκωτικά που πωλούταν στην ιστοσελίδα ήταν διαθέσιμα σε ατομικές ποσότητες χρήσης αλλά και πακέτα κιλών.

Στην ιστοσελίδα του υπήρχαν εκατοντάδες καταχωρήσεις για εργαλεία hacking, όπως keyloggers, Trojans για επιθέσεις σε τράπεζες, Trojans για απομακρυσμένη πρόσβαση και υπηρεσίες για την hacking λογαριασμών στο Facebook το Twitter κλπ.

[ads2]

Η ιστοσελίδα πρόσφερε πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, στοιχεία πιστωτικών καρτών και κρατηθείτε καλά: επαγγελματίες δολοφόνους.
Τον Ιούλιο, το Silk Road είχε περισσότερους από 950.000 εγγεγραμμένους πελάτες. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια συναλλαγές από τον Φεβρουάριο του 2011, Τα συνολικά έσοδα από τις πωλήσεις αυτές ήταν περίπου 1,2 δις δολάρια και το Silk Road πήρε περίπου 79 εκατομμύρια δολάρια για προμήθειες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS