ΑρχικήinetΤο μπλουζάκι που τρελαίνει τους αλγορίθμους αναγνώρισης προσώπου του Facebook

Το μπλουζάκι που τρελαίνει τους αλγορίθμους αναγνώρισης προσώπου του Facebook

Realface_MichaelΤο Facebook αγαπάει το πρόσωπό σας και το αγαπάει τόσο πολύ που το 2012 αγόρασε την face.com μια εταιρεία που είχε αναπτύξει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Το Facebook χρησιμοποιεί σήμερα αυτή την τεχνολογία για την αναγνώριση προσώπων που υπάρχουν πάνω σε φωτογραφίες σας.

Αν δεν σας αρέσει η ιδέα να σας αναγνωρίζει το Facebook και να χρησιμοποιεί το πρόσωπο σας μπορείτε απλά να αγοράσετε ένα T-shirt. Το μπλουζάκι έχει πάνω του εκτυπωμένα παραμορφωμένα πρόσωπα διασημοτήτων και έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει πονοκέφαλο στους τεχνικούς του Facebook.
Τα t-shirts σχεδιάστηκαν από την Simone C. Niquille σαν μέρος μιας μεταπτυχιακής της εργασίας πάνω στο graphic design στο Sandberg Institute του Άμστερνταμ.

Κοστίζουν γύρω στα 65 δολάρια. Οι εκτυπώσεις παρουσιάζουν παραμορφωμένα πρόσωπα διασημοτήτων όπως του Barack Obama, Michael Jackson και άλλων και έχουν στόχο να τρελάνουν τους αλγορίθμους αναγνώρισης προσώπου του Facebook, όπως δήλωσε η Niquille στο Wired

Δεν ενδιαφερόμουν για την δημιουργία ενός t-shirt που φοριέται μόνο… Ενδιαφερόμουν για τη δημιουργία ενός εργαλείου για την προστασία της ιδιωτικής ζωής που δεν θα απαιτούσε πολύ χρόνο για να σκεφτούμε το πρωί να το χρησιμοποιήσουμε σαν καθημερινό μας αξεσουάρ.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS