ΑρχικήinetH Γαλλική Αστυνομία καταργεί τα Windows επειδή είναι πάρα πολύ ακριβά

H Γαλλική Αστυνομία καταργεί τα Windows επειδή είναι πάρα πολύ ακριβά

ubuntu-mrt

Όταν δεν τρώτε ντόνατς ή δεν πίνουν καφέ, οι Γάλλοι αστυνομικοί πιθανότατα αναζητούν στο διαδίκτυο  tutorials για το πώς να αυξομειώσουν την ένταση των ηχείων σε νέους Ubuntu υπολογιστές τους!!!.

Διότι από σήμερα, η Γαλλική αστυνομία έχει αγκαλιάσει πλήρως το Ubuntu Linux, πετώντας έξω τα Windows για τον μοναδικό λόγο ότι είναι  πάρα πολύ ακριβά.

37.000 υπολογιστές τρέχουν ήδη Ubuntu, και συνολικά όλοι οι 72.000 υπολογιστές που υπάρχουν στην Le Gendarmerie Nationale αναμένεται να εξοπλιστούν με την ίδια διανομή Linux μέχρι το καλοκαίρι του 2014, σύμφωνα με το ZDNet.

“Χρησιμοποιώντας ένα open-source desktop μειώνουμε το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας σε ιδιόκτητες άδειες λογισμικού (TCO) κατά 40 %  και επίσης μειώνουμε το κόστος για τους ΙΤ διαχειριστές.  Χρησιμοποιώντας το Ubuntu Linux μειώνουμε δραστικά τον αριθμό των τοπικών τεχνικών παρεμβάσεων”  αναφέρει ο Major Stéphane Dumond του Γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Ενώ το Ubuntu είναι πράγματι μια πολύ πιο προσιτή εναλλακτική λύση, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η πιο φιλική προς το χρήστη. Έτσι, είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε αν το κόστος και ο χρόνος που απαιτείται για την παροχή βοήθειας προς τους 72.000 νέους Ubuntu χρήστες αξίζει πραγματικά αυτή την κίνηση.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS