ΑρχικήinetΗ GLOBO εξαγοράζει την Notify Technologies

Η GLOBO εξαγοράζει την Notify Technologies

Η GLOBO (LSE-AIM: GBO), διεθνής εταιρεία με πρωταγωνιστικό και πρωτοπόρο ρόλο στις αγορές  του Enterprise Mobility Management και των τηλεπικοινωνιακών λύσεων, ανακοινώνει την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας NotifyTechnologiesInc (“Notify”), η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας και εξειδικεύεται στις ασύρματες λύσεις και υπηρεσίες EnterpriseMobility, έναντι τιμήματος 5 εκατ. δολαρίων, με καταβολή μετρητών.  

GLOBO_LOGO_72dpi

Με την εν λόγω συμφωνία, η GLOBO επεκτείνει την παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτίες ενσωματώνοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα, τα γραφεία στο SanJose (SiliconValley) και Canfield (Ohio), το πελατολόγιο και τα προϊόντα της Notify, καθώς και τους 60 εργαζόμενούς της στην αμερικανική θυγατρική της, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Ενδεικτικά, η Notifyδιαθέτει σήμερα περίπου 1.800 πελάτες στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των κρατικών υπηρεσιών, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και του βιομηχανικού τομέα. Μεταξύ των πελατών της, περιλαμβάνονται οι OracleCorporation, NovellInc, Securitas, TrueValueCompany, TrinityHealthκ.α. Επιπλέον, το παγκόσμιο δίκτυο των 26 συνεργατών της περιλαμβάνει μεταφορείς, διανομείς, μεταπωλητές, systemintegrators και εταιρείες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι Synnexκαι ConnecTel.

Για το 2012, οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις της Notify, παρουσιάζουν έσοδα και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της τάξης των 6,1 εκατ. δολ και 1,6 εκατ. δολ. αντίστοιχα. Η απόκτηση της Notify από τη GLOBO θα επιφέρει αμέσως ενίσχυση των EBITDA, καθώς και ενίσχυση κερδών κατά το πρώτο πλήρες έτος.

Hεξαγορά της Notify αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς το στρατηγικό στόχο της GLOBO να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του Enterprise και Consumermobility.

Συγκεκριμένα, η ενσωμάτωση της λύσης NotifyMDM στην τεχνολογία GO!Enterprise της GLOBO, της προσδίδει τη μοναδικότητα της πιο ολοκληρωμένης λύσης, καθώς θα ενσωματώνει MDM, SecureContainerμε πλήρη CollaborationSuite και ένα περιβάλλον ανάπτυξης mobileappsπου υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά συστήματα των κινητών τηλεφώνων, καθώς και την διαχείριση (MAM) των mobileapps.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί ουσιαστικό προβάδισμα στην κάλυψη των αναγκών και απαιτήσεων των πελατών από όλο το φάσμα της αγοράς του Enterprise Mobility. Πλέον, η τεχνολογία GO!Enterprise της GLOBO καλύπτει όλες τις ανάγκες διαχείρισης κινητών συσκευών (mobile phones, tablets κ.α.) σε ένα εταιρικό περιβάλλον, είτε για αυστηρές πολιτικές MDM για συσκευές που ανήκουν στην εταιρεία (CorporateLiableDevices), είτε για ορθολογιστικές πολιτικές BYOD για συσκευές που ανήκουν στους υπαλλήλους (EmployeeLiableDevices) με την υιοθέτηση της λύσης του SecureContainer.

Ο GO!Enterprise V.2 που ενσωματώνει την MDM λειτουργικότητα της Notify θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης CTIAMobileConαυτόν τον μήνα στο Σαν Χοσέ (16-18 Οκτωβρίου).

Η Notify, με εδραιωμένη παρουσία στη Silicon Valley και εξειδικευμένο προσωπικό, ενισχύει την ανάπτυξη της GLOBO στην αγορά των ΗΠΑ και ειδικότερα στον τομέα της έρευνας, των πωλήσεων και του μάρκετινγκ. Επιπλέον, προσθέτει ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων για την ανάπτυξη και την προώθηση εταιρικών προϊόντων mobility. Αυτό θα επιτρέψει στη GLOBO να επιταχύνει την διείσδυσή της στην αγορά των ΗΠΑ και να δημιουργήσει οριζόντιες και κάθετες ευκαιρίες πωλήσεων, τόσο από την ενσωμάτωση των τεχνολογιών, όσο και από την αξιοποίηση των υφιστάμενων πελατών και των δύο εταιρειών.

Notify logoΜε τα νέα αυτά δεδομένα, η  GLOBOπλησιάζει πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του Enterpriseκαι ConsumerMobility εστιάζοντας στους ακόλουθους στρατηγικούς άξονες:

  • να διατηρήσει οργανική ανάπτυξη με διείσδυση σε στρατηγικής σημασίας αγορές,
  • να αυξήσει το μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ και τη Δ. Ευρώπη, όπου η ζήτηση για  Enterprise Mobility λύσεις  είναι πολύ υψηλή και το μέγεθος της αγοράς μεγάλο,
  • να ενδυναμώνει την προϊοντική οικογένεια GO!Enterpriseμε συνεχή επένδυση στην καινοτομία και στην τεχνολογική ανάπτυξη,
  • και να επιδιώξει κατάλληλες ευκαιρίες εξαγορών, που μπορούν να προσφέρουν προστιθέμενη αξία σε πολλά επίπεδα, όπως στην προσθήκη νέων προϊόντων, στην εδραίωση σε υπάρχουσες αγορές ή  στην είσοδο σε νέες αγορές και στην διεύρυνση της πελατειακής βάσης.

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της GLOBO, κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Η εξαγορά της Notify ενισχύει σημαντικά την ανταγωνιστική θέση της GLOBOγια την αξιοποίηση της ολοένα αυξανόμενης τάσης για εφαρμογή λύσεων BYOD από εταιρείες ανεξαρτήτου μεγέθους και την επιτάχυνση της ανάπτυξής μας στις ΗΠΑ και στη Δ. Ευρώπη. Ταυτόχρονα αποτελεί σημαντική ενίσχυση στην ταχύτατα αυξανόμενη βάση πελατών και εσόδων μας.

Εκτός από την τεχνολογία MDM που δημιουργεί σημαντικές νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για την GLOBO, η εξαγορά της Notify φέρνει εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, που ανέκαθεν υπήρξε το πολυτιμότερο περιουσιακό μας στοιχείο.

Με την παρούσα ισχυρή οικονομική μας απόδοση και  οργανική ανάπτυξη να στηρίζουν την επέκταση μας, είμαστε πεπεισμένοι κι ενθουσιασμένοι για τη μελλοντική μας επιτυχία».

Σχετικά με τη Notify Technologies Inc.

Η Notify επιτρέπει στους οργανισμούς να ορίζουν, να απλοποιούν και να εφαρμόζουν mobility στρατηγικές, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης των κινητών συσκευών τους. Με έτος ίδρυσης το 1994, η Notify εδρεύει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται και όλο το προσωπικό πωλήσεων, μάρκετινγκ καθώς και η οικονομική διεύθυνσή της. Η ανάπτυξη των προϊόντων της Notify, καθώς και το κέντρο τεχνικής υποστήριξης βρίσκεται στο Canfield του Οχάιο.

Η Notifyπροσφέρει στις επιχειρήσεις λύσεις mobilityγια την αξιοποίηση της Bring Your Own Device (“BYOD”) τάσης, καθώς και λύσεις EnterpriseMobility. Τα προϊόντα της παρέχουν τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εποπτεία που απαιτείται, έτσι ώστε οι σύγχρονες επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους να εξασφαλίζουν ένα ασφαλές και παραγωγικό περιβάλλον για τους εργαζόμενούς της.

 Η Notifyέχει αναγνωρισθεί από το Magic Quadrant της Gartner, για το wireless e-mail, τα τελευταία 6 χρόνια.

Ειδικότερα τα προϊόντα της Notify περιλαμβάνουν:

  • NotifyMDM, σχεδιασμένη λύση που παρέχει στους IT διαχειριστές μια ενιαία κονσόλα για τη διαχείριση και διασφάλιση των εταιρικών και ατομικών κινητών συσκευών, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος, δικτύου, ή πλατφόρμας e-mail.
  • NotifySync, μια εφαρμογή για συσκευές κινητής, που παρέχει στους χρήστες BlackBerry ασφαλή, σε πραγματικό χρόνο, ασύρματο συγχρονισμό με οποιαδήποτε email πλατφόρμα που υποστηρίζει ActiveSync.
  • NotifyLink, μια επιχειρηματική λύση που παρέχει στους mobileεργαζόμενους ασφαλή, σε πραγματικό χρόνο, ασύρματο συγχρονισμό με οποιαδήποτε email πλατφόρμα που υποστηρίζει ActiveSync.

Σχετικά με τη GLOBO

Η GLOBO ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα κατατάσσεται στις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο ανάπτυξης ολοκληρωμένων εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και S.a.a.S. (Software as a Service). Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 300 ανθρώπους σε μόνιμη βάση και διαθέτει γραφεία εκτός από το Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, Αθήνα, Ντουμπάι, Σιγκαπούρη, Ατλάντα, Λευκωσία και Βουκουρέστι.

Από το 2007, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (GBO:LN) και η επιχειρηματική της δραστηριότητα εκτείνεται σε περισσότερες από 35 χώρες στον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες www.globoplc.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS