ΑρχικήinetΗ καλύτερη στιγμή για να πουλήσετε το παλιό σας smartphone

Η καλύτερη στιγμή για να πουλήσετε το παλιό σας smartphone

sell-smartphones

Είναι ευρέως αποδεκτό, αν θέλετε να πουλήσετε το παλιό σας smartphone, ότι στην βράση κολλάει το σίδερο και οι πιο πολλοί πιστεύετε αυτή η στιγμή είναι αμέσως μετά την κυκλοφορία της νέας συσκευής.

Ωστόσο, η τεχνολογική ιστοσελίδα Gizmodo έχει ανακαλύψει ότι αν περιμένετε μερικούς μήνες θα έχετε μικρή διαφορά στην τιμή που οι υποψήφιοι αγοραστές είναι πρόθυμοι να πληρώσουν σε δικτυακούς τόπους, όπως το eBay.

Η έρευνα του Gizmodo διαπίστωσε ότι σε όλες τις μάρκες, οι τιμές των μεταχειρισμένων τηλεφώνων δεν μειώνονται μέχρι τον τρίτο μήνα μετά από την κυκλοφορία ενός νέου μοντέλου παρόλο που η προσφορά αυξάνεται, από εκεί και πέρα όμως  μειώνονται κατά περίπου £ 10 (λίρες Αγγλίας) το μήνα, κατά μέσο όρο.

Ο δημοσιογράφος Chris Mills ανακάλυψε ότι οι πωλήσεις του iPhone 5 διπλασιάστηκαν μετά το λανσάρισμα του iPhone 5S και 5C στις 10 Σεπτεμβρίου. Η μέση τιμή του στις 15 Σεπτεμβρίου ήταν £ 348,43.

Ο Mills, επίσης, διαπίστωσε ότι οι τιμές για το παλαιότερο μοντέλο αυξάνονταν, ακόμη και πριν από την ανακοίνωση του νέου μοντέλου και κορυφώθηκαν την 28η Ιουλίου στη τιμή των £ 363,62.

Οι τιμές παρέμειναν περίπου το ίδιο μετά την εναρκτήρια εκδήλωση της Apple.

Παραδόξως, οι τιμές για το iPhone 4 αυξήθηκαν επίσης από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο, σημειώνοντας αύξηση 10,31 τοις εκατό.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS